Last news in Fakti

30 Юни, 2022 14:57 5 620 3

Какво да очакваме от Toyota през 2022 година?

  • toyota-
  • нови модели-
  • 2022
Какво да очакваме от Toyota през 2022 година? - 1

Най-идвестният японски производител възлага големи търговски надежди за компактното SUV Corolla Cross , което отстъпва по размер на RAV4, но превъзхожда C-HR. Този модел се очаква да се появи в дилърските центрове съвсем скоро. Новият модел е базиран на платформата TNGA (GA-C).

Дължината на автомобила е 4 460 мм, междуосието е 2 640 мм, а широчината е 1 820 мм. На азиатските пазари иновацията ще се предлага в хибридна версия с 1.8-литров двигател с мощност 122 к.с. и само с бензинов двигател 1.8/140 к.с

През февруари се появи "сладкото бебе" Aygo X , тоест силно модернизирано и повдигнато Aygo. През пролетта на тази година гамата на Proace City беше допълнена с електрическа версия. А едно от най-очакванте събития сред феновете на Toyota ще се състои в края на лятото, когато изключително популярният CH-R също ще бъде модернизиран .

Какво да очакваме от Toyota през 2022 година?

Основна иновация от Toyota е електрическият кросоувър bZ4X с размер 4 690 мм . Този автомобил започна с фалстарт и масова сервизна акция, но японците се надяват всичко с него да е наред и да се конкурира с Kia EV6, Hyundai Ioniq 5 и Volkswagen ID.4.

Toyota bZ4X ще се предлага с предно или със задвижване на всички колела. Първият произвежда 204 к.с. (265 Нм), а вторият - 217 к.с. (336 Нм). Комплектът тягови батерии и за двата варианта е с капацитет от 71.4 kWh.

А какво да очакваме от Nissan през 2022 година? >>>


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо Сериозния

    4 21 Отговор
    пааак боклуци от тия японци, я си карам лада самара последния истински автомобил вече 20 години
  • 2 Уфффф

    6 11 Отговор
    Toyota щяла да конкурира kia Volkswagen и hyundai със своя електромобил. Ти да видиш! И как ще ги конкурира със своите 10 000 броя, който е планувала за тази година и не можа да намериш за тях батерии от един производител, а другите три марки правят по 20 000 електромобила на месец?

    То хубаво е рекламна статия, ама не ни разсмивайте чак толкова.
  • 3 Ами

    4 7 Отговор
    Нови сервизни акции.