Last news in Fakti

23 Август, 2022 10:05 1 841 3

Aston Martin-ът на Шон Конъри се продаде за 2.42 милиона евро

  • джеймс бонд-
  • шон конъри-
  • aston martin-
  • db2

Колата е притежавана от него до смъртта му през 2020 година

Aston Martin-ът на Шон Конъри се продаде за 2.42 милиона евро - 1

Една от най-емблематичните коли, които Джеймс Бонд е шофирал в своите филми остава класическият Aston Martin DB5, който се появява в осем филма от поредицата. Не е изненада, че Шон Конъри, който се смята за „оригиналния“ Джеймс Бонд е притежавал такъв и му се е наслаждавал до смъртта си през 2020 година. През изминалата седмица колата бе предложена на аукцион и се продаде за сумата от 2.42 милиона евро.

Aston Martin-ът на Шон Конъри се продаде за 2.42 милиона евро

Освен автомобила, новият собственик получава още възможността да се повози с шампиона от Formula 1 и приятел на Конъри – Джаки Стюарт. Конкретният екземпляр всъщност не е използван в нито един от филмите, а е закупен от актьора през 2018 година и е шофиран като личен автомобил. Първоначално колата е била черна, но не след дълго е пребоядисана в емблематичното сиво.

Aston Martin-ът на Шон Конъри се продаде за 2.42 милиона евро

Колата е държана в дома на Конъри в Швейцария и въпреки, че e обгрижвана редовно, не е шофирана често. През последните години, актьорът прекарва повече от времето си на Бахамите, а пътуването до Европа става все по-трудно заради възрастта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мюмюн (Майкал)

    2 2 Отговор
    Ас я купих! Продадох ниви из къра в добружанско, малко ракиа бях сварил-и нея продадох и шарих кеша за тоз автомобил. Сега ша го прибера в сайванта дет е сеното и сламата и дет ходят кокошките да снасят яйца и след двайсе трийси години мойти наследници УЖ ша го открият забравен там и айде наново на пазара.
  • 3 Про100 100

    6 1 Отговор
    Астъна определено е за милионери. Трудно ще се намери нещо по чупещо се.