Last news in Fakti

24 Август, 2022 09:46 4 202 4

Mercedes-AMG G 63 бе превърнат в лимузина

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • g63-
  • amg-
  • лимузина-
  • klassen

Всъдеходът е брониран и е удължен до 5 776 милиметра

Mercedes-AMG G 63 бе превърнат в лимузина - 1

Германското тунинг студио Klassen добави в каталога си бронирана лимузина, базирана на Mercedes-AMG G 63. Такъв всъдеход е с 1 016 милиметра по-дълъг от обикновено (общата дължина на автомобила достига 5 776 милиметра), но е оборудван със същия 4.0-литров осемцилиндров двигател с мощност 585 конски сили. Колата се прави само по поръчка.

Купувачът може да избере различен салон и всевъзможни опции, така че крайната цена зависи единствено от размера на портфейла. Лимузината Mercedes-AMG G 63 от Klassen има дължина 5 776 милиметра с междуосие от 3 856 милиметра. Всъдеходът е разтегнат с помощта на стандартна 1 016-милиметрова вложка за студийни автомобили и в допълнение е брониран според стандарта B6/B7 (каросерия/стъкла).

Mercedes-AMG G 63 бе превърнат в лимузина

В първия случай G 63 издържа на обстрел от AK-47, а във втория - на щурмови пушки с 7.62 × 51 mm НАТО патрони с термично усилено ядро. Въпреки че теглото на автомобила се е увеличило значително, двигателят на G-Klasse остава стандартен. Осемцилиндровият битурбо агрегат развива мощност от 585 конски сили и има максимален въртящ момент 850 Нм.

От студиото за доработки Klassen не споменават динамичните характеристики на лимузината. Стандартният G 63 ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.9 секунди, а максималната скорост е 220 или 240 километра в час (с пакета AMG Driver). В по-голямата си част оборудването на лимузината съответства на фабричната G 63, като основните промени са съсредоточени в задната част на купето.

Mercedes-AMG G 63 бе превърнат в лимузина


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    6 3 Отговор
    Ами с това удължаване вече не е всъдеход, а нещо абсолютно безполезно, което трябва да задоволи вкуса на някое първеню, търсещо своите мигове на слава и минути за реклама!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Пише се

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    пАрвеню ;)
  • 3 Гуг Lен@

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    Или да се вози вътре охраната на парвенюто.
  • 4 ОБЕКТИВНИЯ

    3 0 Отговор
    🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪