Last news in Fakti

3 Юли, 2013 11:41 4 507 3

Чех с 800 американски коня

  • innotech-
  • aspiron-
  • гуудууд

Чешката компания Innotech, която напоследък се специализира в тунинга на Chevrolet Corvette, представи нов автомобил за пистови състезания. Официалната премиера на Aspiron ще се състои на фестивала на скоростта в Гуудууд в средата на месеца.



Суперколата, построена на пространствена рама с каросерийни панели от въглеродни нишки, ще се оборудва с няколко осемцилиндрови двигателя на General Motors. Най-мощният вариант ще бъде снабден с 6.2-литров компресорен мотор от семейството LS9 на Corvette, форсиран до 800 к.с.



Инженерите на Innotech планират и версия с 1 000 коня, която ще работи на етанол. Базовата модификация на Aspiron развива 500 к.с.



Чешкият суперкар е със задно предаване и механична скоростна кутия Ricardo с шест предавки. Диференциалът с повишено триене е заимстван от Ford.



Оборудването включва седалки от въглеродни влакна, шестточкови предпазни колани, регулируеми педали и сензорен екран, който показва данни за работата на двигателя и времето за обиколка.



Динамичните показатели на Aspiron не се съобщават. Цените стартират от 114 400 евро за версията с мощност 500 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Танв

    0 0 Отговор
    голяма простотия какво му харесва на този Aspirion незнам ..
  • 2 Делчо Тричков

    1 0 Отговор
    Харесва ми формата като цяло .
    Мисля , че е могло да помислят и върху покритие пред полуоските , осигуряващо аеродинамика !
    Зад седалките формата на хрилете и всички остри ръбове много ми харесват , което няма как да не отбележа като нещото , което най-много ми хареса в този Аспирион

    Коментиран от #3

  • 3 Ричко Тиханчов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Делчо Тричков":

    на същото мнение съм бат делчо.. щеше да бъде добре също да се беше измислил някакъв твърд таван примерно.. като знаеш, че ще вали да си го сложиш.. :) наистина колата е много добра.. :)