Last news in Fakti

19 Септември, 2022 17:36 2 018 9

BMW пуска компактен електромобил през 2027 година

  • bmw-
  • i1-
  • i2-
  • i3

i1 ще бъде последван от i2 през 2028 година

BMW пуска компактен електромобил през 2027 година - 1

BMW официално прекрати производството на i3 след 8 години на поточната линия и 250 хиляди продадени екземпляра. По този начин германската компания остана без „базов“ електромобил и превърна новопредставеното iX1 в най-евтиния и най-малък автомобил на ток в своята гама. Изглежда това ще остане така поне още 6 години, сочат доклади на потребител в Bimmer Post, който разкрива информация от „кухнята“ на BMW.

Според вътрешни планове, BMW ще представи достъпен малък електромобил през 2027 година. Той ще носи означението i1 и ще влезе в производство през ноември 2027 година. Заедно с i2, което пък ще се появи 8 месеца по-късно, двата модела ще бъдат построени на новата платформа – Neue Klasse и ще останат в производство до средата на 2035 година.

Двата модела ще бъдат еквивалентни на 1 Series и 2 Series, които пък вероятно ще бъдат премахнати от гамата на BMW, като част от плановете по електрификация на марката. Вероятно i1ще бъде компактен хечбек или лифтбек, докато i2 ще бъде причислен към вановете, предлагайки повече вътрешно пространство.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Така е

    14 1 Отговор
    Стават смешни с оповестяване на проекти след 5 години.То 5 месеца напред не се знае накъде ще тръгнат нещата.Пък и точно те направиха завой към ото и водорода напоследък.
    Каша им е в главите на повечето.Ама такава е ситуацията.
    Пък и скоро май ще се стигне платото в продажби на елкари.
    Имат шанс евтини елкари, като втори автомобили за града, ако имаш двор или гараж.Нещо като Дачията,малката Хонда и подобни.
    Другото е скъпа играчка за хора пилеещи пари-малко са.

    Коментиран от #7

  • 4 Смешно

    14 1 Отговор
    Ауу, ако е като тази грозна табуретка по-добре да не го пускат.
  • 5 Очаквам

    7 2 Отговор
    с нетърпение. Дотогава ще има много нови неща, както се знае: Ще поживеем, ще видим.
  • 6 Менелай

    9 0 Отговор
    На немците нещо електричките не им се получават

    Коментиран от #9

  • 7 Име

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Така е":

    Единствената пречка за момента за ел колите са скъпите особено куик чарджър зарядни станции.Иначе къща гараж и ел кола и край на всите проблеми
  • 8 Вангьо

    5 4 Отговор
    Аз не виждам през 2027 г. да съществува автомобилна фирма с такова име. Тогава всички коли в света ще са Лада, Тата и Great Wall. И няма да са електрически, за щастие!
  • 9 Дойчен Кочен

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Менелай":

    На нас и останалите не ни се получават, след 1990 година...