Last news in Fakti

27 Септември, 2022 10:31 2 575 1

Alpina сложи край на една ера

  • alpina-
  • b7-
  • 7 series-
  • тунинг

Тунинг компанията повече няма да произвежда B7

Alpina сложи край на една ера - 1

Alpina официално обяви, че последното произведено B7 е излязло от завода на марката. Чрез публикация във Facebook, белгийското подразделение на компанията обяви, че новото поколение на най-върховата лимузина на BMW няма да получи третиране от тунинг компанията и клиентите ще могат да получат единствено лимузина на базата на поколението G11/12.

Компанията, която скоро ще стане собственик на BMW намеква, че дори и в бъдеще няма да видим наследник на B7 и феновете на по-луксозните модели на баварската компания и тунинг доработките на Alpina ще трябва да се задоволят с XB7, базирано на X7. Припомняме, че фейслифтът на всъдехода бе представен скоро с повече мощност и нова визия.

След 2025 година, когато Alpina вече официално ще е част от BMW, вероятно ще видим нови модели, които да заместят настоящите. Все още няма потвърдена информация, но според някои близки до компанията хора, Alpina ще се откаже и от B3, базирано на 3 Series.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фгхйк

    15 1 Отговор
    "Компанията, която скоро ще стане собственик на BMW "

    Само да питам- правите ли разлика между "собственик" и "собственост"? Някак ми се струва, че не е баш едно и също...