Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 15:20 8 418 19

Ясно е кога ще видим Москвич собствена разработка

  • москвич-
  • русия

Ръководителят на автомобилния завод Дмитрий Пронин говори за производствените планове за следващите години

Ясно е кога ще видим Москвич собствена разработка - 1

Още тази година в бившия московски завод на Renault , който беше преименуван на Москвич, ще започне сглобяване на чуждестранни автомобили, като това най-вероятно ще е китайската компания JAC. Но Москвич ще разработи и собствена платформа, като тя ще е за електрически превозни средства, а от 2025 година ще се появявят и конвенционални изцяло руски автомобили, които ще влязат в масово производство. Това заяви ръководителят на автомобилния завод Москвич Дмитрий Пронин в интервю за телевизионния канал "Москва 24".

„В Русия няма как да се случи чуди и, разбира се, на първво време е невъзможно да произведем кола по собствен дизайн за толкова кратко време. колкото и да им се иска на някои това не може да се случи при никакви обстоятелства. Съответно, на първия етап това ще имаме сглобка с нашия източен партньор, 2023 и 2024 г. също ще се правят тези коли, но с елементи на локализация на определени компоненти“, каза Пронин.

До края на 2022 г. Москвич планира да сглоби 600 автомобила, 200 от които електрически. През 2024 г. планът е 50 000 коли, от които поне 10 000 електрически. През 2024 г. компанията планира да увеличи производствения си капацитет до 100 000 превозни средства (20 000 електромобила).

Както и досега, официално не се съобщава кой ще бъде "източният партньор" на завода Москвич. През август бъдещият Москвич беше сниман в КамАЗ (този завод също участва в проекта). А, автомобилът, който може да се окаже бъдещият Москвич, е не друг, а кросоувърът JAC Sehol E40X.

В началото на октомври беше официално обявен пълен списък от 23 руски града , където ще се появят дилъри на Москвич. По-интересното обаче е, че руснаците предвиждат за разработят собствена платформа, върху която да бъде изграден изцяло руски автомобил, като се прланира да се случи само след три години.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    36 14 Отговор
    Москвич хахаха хахаха хахаха ама 408 или 412 ще видим

    Коментиран от #7

  • 2 Корги

    37 17 Отговор
    Май единственият им пазар извън Раша ще е Северна Корея.
  • 3 Хаха

    36 13 Отговор
    Планове,планове.Още от комунизма знаем че с планове работа не се върши.
  • 4 Факти

    33 13 Отговор
    Дори и руски автосписания пишат че Русия се връща към карбораторите модел 66та.Нищо друго не може да бъде произведено без западни части.
  • 5 Гост

    33 9 Отговор
    Гледам един руски канал в ютуб за автомобилни новини в страната. Дори самите руснаци в коментарите на видеата се подиграват на руската автопромишленост. Смятай
  • 6 За сведение

    6 23 Отговор
    JAC Motors за 2021 г. е произвела 524 хил. броя превозни средства. Китай – 20.7 млн. бр. За сравнение Германия е произвела през 2021 г. - 3 млн. броя. Броят на произвежданите превозни средства от Европейските и Северно-Американските производители намалява през последните години.
  • 7 Хахаха

    23 8 Отговор

    До коментар #1 от "хахаха":

    "От октомври 1978 г. се произвежда "селска" версия-модификация на M-21406, оборудвана с намален двигател UZAM-412D (68 к.с.), работещ с нискооктанов бензин А-76"... Това беше моторизирана каруца.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 КОНТРАТА

    2 13 Отговор
    Си капват за 10 лв нафта у Бг не искат нов елемтрически москвич!
  • 10 о4евидец

    19 9 Отговор
    ко да му гледам? нагледахме му се на времето. АЗЛК -ах защо ли те купих.
  • 11 Алеко от Бусманци

    24 6 Отговор
    руснаците няма да ни го продават защото сме в списъка с неприятелски страни-демек врагове. язък!!!
  • 12 Българин

    23 11 Отговор
    Руска кола- никога повече.
  • 13 Как ли пък не?

    15 5 Отговор
    Москвич може да произведе купе от Рено, джанти за Рено, седалки за Рено, вероятно и ауспух за рено. Една друга руска фирма произвежда нелоши фарове по западни технологии. Ама дали ще има консумативи не е ясно. Един друг руски завод, до вчера собственост на Nokian, може да прави нелоши гуми. Ако има суровина, защото и тя е вносна.

    Всичко това е една предпоставка да се направи руски автомобил. Но отнякъде трябва да се появи роден производител на батерии, двигатели, трансмисии, управление. Защото ако ще е с китайски основни компоненти няма смисъл да е с тенекии от Москвич.
  • 14 100%ФАЛШ

    11 14 Отговор
    Руският автомобил..най здравия..СЛАВА НА РУСИЯ И НЕЙНИЯ ПЪЛКОВОДЕЦ ВЛАДИМИР ПУТИН

    Коментиран от #17

  • 15 Руски Боклуци

    23 8 Отговор
    През комунизма всичко беше боклук и се купуваше единствено защото нямаше избор.Сега не виждам кой ще го купи този боклук.

    Коментиран от #16

  • 16 АЗ в ИСПАНИЯ

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Руски Боклуци":

    Извинявам се на всички потребители,но колкоот вас все още управляват коли НАД 30г. а тия от запада ги докарахме на по 5-6г и ги струпахте на отпадъци след още толкова,като преди това вкарахте пари за по една НОВА руска кола която щеше да ви вози още 20г. Но нали трябваще да сме ЗАПАДНЯЦИ, затова сме я докарали до просешка нога. Нека БЛАГОДАРИМ НА МАТОШКА РУСИЯ и ДА НЕЗАБРАВЯМЕ,че НИЕ СМЕ НИКОЙ ЗА НИКОГО...............
  • 17 АЗ В ИСПАНИЯ

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "100%ФАЛШ":

    ЖИВ И ЗДРАВ....ВЯРВАЙ В РУСИЯ,КАКТО И АЗ...ДАНО ПОВЯРВАТ И ДРУГИ,ЗАЩОТО Е МНОГО ЛОШО ДА ВЯРВАШ В НИЩОТО...Т.Е ЗАПАДА.
  • 18 Гош

    1 3 Отговор
    Няма руска кола под която да няма гьол от масло, капе си там нещо и тва е, руска работа. Колхозниците нищо хубаво не могат да направят сами без чужда помощ! Дори и в заводите на Рено да правят коли пак ще са по лоши от всички останали! Всичко руско е боклук!
  • 19 Хел

    3 1 Отговор
    Да разработиш и сглобиш клозет е много сложна и отговорна работа !