Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 10:33 5 757 4

Брутален тунинг за старо BMW E36

  • bmw-
  • e36-
  • m3-
  • тунинг

Колата е дело на дизайнера Кизил Салийм

Брутален тунинг за старо BMW E36 - 1

Тунинг изложението SEMA започна преди няколко дни, но готините проекти продължават да валят и докато по-голямата част от тях са базирани на американски коли, то тази която ще ви покажем днес е доста позната, както в Европа, така и в България. Става дума за проект на базата на BMW E36 Coupe в най-върховата конфигурация М3.

Дизайнът е дело на популярния в тези среди Казил Салийм, който често прави подобни виртуални проекти, а от няколко години те биват осъществявани и в реалния живот. Резултатът прилича на кола излязла от видео игра, какъвто е и първоначалния замисъл на проекта.

Колата е направена изцяло от Муш Карки с помощта на множество спонсори. В предната част откриваме по-голям сплитер на предната броня, както и значително по-широки калници. Предният капак е допълнен с отвори за охлаждане, а по-широките калници отзад са прелети в стилно оформени предни калници. Цветовете са вдъхновени от разцветките на класическите М коли и също в този стил, задното стъкло е заменено от ламели наподобяващи щора.

Под капака на колата работи 3.2-литров редови шестак с мощност от 450 конски сили, която може да бъде повишена до 600 конски сили при използването на специално гориво. Това е с над 200 до 350 конски сили повече от стандартния модел. Задвижването е задно, а трансмисията е механична.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    5 6 Отговор
    Авторе,450 кс може и да са впечатляващи,но не са сензация. Все пак говорим за 3.2 литра...Даже и в бг мобилето може да се открие бмв с по-малък двигател(2.5-2.8) със турбо конверсия със 500 кс.....

    Коментиран от #2

  • 2 Иво

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "антрашпиц":

    Тази мощност е внушителна в случай,че не е добавян турбо-компресор но това не е уточнено в статията.
  • 3 Мхм

    5 1 Отговор
    Специално гориво разбирай биоетанол разбирай етилов спирт от аптеките
  • 4 Куку

    3 1 Отговор
    Уникална,много много ме кефи макар да съм фен на японски коли!