Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 11:12 4 741 14

Honda Accord дебютира с нова визия, много технологии и повече лукс

  • google-
  • honda-
  • accord-

Google също има участие в разработката

Honda Accord дебютира с нова визия, много технологии и повече лукс - 1

Тази година се очертава изключително добра за феновете на Honda, след като японската компания представи новото поколение Civic, CR-V, а по-рано днес и новия Accord. Това е 11-тото поколение на модела, което дебютира с по-спортна визия, а също така и с още повече технологии, разработени заедно с Google.

Honda Accord дебютира с нова визия, много технологии и повече лукс

Новият модел следва дизайнерския език на по-рано споменатите модели на марката и представя голяма решетка свързана с тънки фарове с LED технология. Страничната линия е сравнително обла с прави линии, а в задната част откриваме свързани светлини, отново разчитащи на LED технология. Колата е пораснала и на размери като предлага 1036мм място за пътниците отзад или с 10мм повече от преди. Багажникът е с обем от 473 литра.

Honda Accord дебютира с нова визия, много технологии и повече лукс

Интериорът е познат от другите модели на марката с 10.2-инчов дисплей пред водача и 7-инчов дисплей в средата на таблото или 12.3-инчов при по-високите нива на оборудване. От Google също са се намесили и инфотеймънт системата на колата вече поддържа услугите на технологичния гигант, включително Google Maps, Google Assistant и Google Play. От Honda обещават и по-луксозни материали, особено на местата, където водачът и пътниците докосват най-много.

Honda Accord дебютира с нова визия, много технологии и повече лукс

Под капака работи 1.5-литров бензинов двигател със 195 конски сили и 260 нютон метра, който задвижва само предните колела. По-високите нива на оборудване разчитат на 2.0-литров двигател в комплект с електромотори, които доставят мощност то 215 конски сили и 335 нютон метра въртящ момент.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куреец

    13 26 Отговор
    Много постна, като постната пица дето я ядем всеки ден.
  • 2 Факт

    30 10 Отговор
    Красота нищо общо с немските грозобойници 5-та серия Пассат Е класа и тн.

    Коментиран от #4

  • 3 АМИ

    27 4 Отговор
    страхотна е... но и тук тенденцията за едно табло със все едно залепен таблет на него я има..
  • 4 Баща ти

    10 19 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Спри да дишаш лепило,пък тогава коментирай 5-та серия и компания!

    Коментиран от #5

  • 5 аре бе...

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "Баща ти":

    А да не би Passat-ът да е красив? Направо като кутия за обувки, откъдето и да го погледнеш, все скучен.

    Коментиран от #6

  • 6 авто фен

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "аре бе...":

    Е да де, но това не прави тази Хонда по-интересна. Пасата е най-скучния седан, тази Хонда е втора след него. А едно време какви Акорди правеха - наистина с динамичен дизайн, ниски,широки, това нещо, което са нарекли Хонда Акорд сега в предницата прилича малко на Опел Инсигния най-новия -някаква нелепа смесица от тънки и заоблени форми, доста неудачен дизайн почти без никаква динамика, особено като погледнем тежката задница,която странично прилича на пошла смесица между Волво седан и БМВ седан 5-та серия да речем, безобразна смесица и тази Хонда не изглежда като Акорд,а като Волво-БМВ отзад. Най-скучно направените стопове с цяла лента, при положение,че цялата лента трябва да направи стоповете по-динамични и модерни, при Хонда Акорд са скучни. ДА не говорим за таблото,което е от един чертеж със Сивика и изглежда ретро от 70-те години, 3 врътки за климатик и други настройки като Фолксваген от преди 10 години, които винаги са изглеждали пошло и ретро с тия врътки, таблет,който седи отгоре върху таблото,като че ли дизайн ана таблото е правен 70-те години и сега просто са прибавили таблет отгоре. Скоростен лост на автоматика като от 2005-та WTF???? Вече всички автоматици са с плъзгач като японска уредба от 80-те, от Хонда са изтупанили лост!!!!! 2022 г. дизайн интериор от преди 15 години. Дръжките за затваряне на вратите са като от Пасат като почнеш от 98-ма, та стигнеш до сегашния модел Пасат - най-скучните дръжки за врати. Щом го е правил Фолксваген е скучно и
  • 7 Име

    4 1 Отговор
    В Европа дали ще я пуснат?
  • 8 ...

    13 1 Отговор
    много ме "забавлява" как в последно време моторизацията на даден автомобил е в последния абзац на представянето в 2 (две) изречения. За сметка на това наблягаме на това колко голям бил екрана на мултимедията и кво гугъл имало... Много гот, евала
  • 9 УМЕН

    4 3 Отговор
    Отвън прилича на Пасат
  • 10 някой

    6 1 Отговор
    Какво да я гледаме няма да се продава в Европа. Американските модели на Акорд винаги са били по-грозни от европейските. В момента Хонда не прави европейски Акорд заради германците. Немските фирми купуват 70 процента от ново произведените Пасат за служебни коли. Това е протекционизъм и Хонда не може да си оправдае разходите за разработка на европейски Акорд.
  • 11 Ицо:

    6 0 Отговор
    Вътре като 10 годишно БМВ. Как пък един модерен салон не изкараха тези Хонди. Иначе качеството е неоспоримо.
  • 12 Ицо:

    2 1 Отговор
    За справка БМВ f30 2012 г.
  • 13 Мн рядък

    5 1 Отговор
    215 кончета и 335 нютона добре звучи за семеен автомобил и агрегат Хонда. Умните ще си я купят и разбира се ,ако имат достатъчно средства, глупавите ще плюят и хвалят немските кочини , ревящо вскеи ден за някой датчик, грешка и т н. Сполай ви
  • 14 Циник

    1 1 Отговор
    Хондата си е Хонда; и след 15 години ще върви като нова, докато европейските дараци ще стават само са врачански нов внос. Но съм съгласен с коментарите, че тези залепени таблети отгоре на таблото са ужасни.