Last news in Fakti

6 Декември, 2022 13:20 8 268 5

Дизелово BMW се изправя срещу бензинов Golf в оспорвана надпревара (ВИДЕО)

  • дизел-
  • бензин-
  • volkwagen-
  • vw-
  • golf-
  • golfr-
  • bmw-
  • m440d-
  • 4 series

Чисто новата „четворка“ на баварците срещу популярния R от Волфсбург

Дизелово BMW се изправя срещу бензинов Golf в оспорвана надпревара (ВИДЕО) - 1

Преди няколко седмици ви показахме надпревара между бензинов Volkswagen Golf и дизелова Skoda Fabia с еднаква мощност. Сега продължаваме да нажежаваме страстите между феновете на бензина и дизела, но засягаме и феновете на две от популярните германски марки – BMW и Volkswagen.

Видео в канала Federico Leo в YouTube ни показва надпревара между последното поколение BMW M440d срещу последен модел Golf 8 R. Двата автомобила се изправят в класическа надпревара, за да премерят сили и да добавят своето в битката между дизел и бензин.

Под капака на BMW-то работи дизелов двигател с кодовото название B57 или 3.0-литров редови шестак с мощност от 335 конски сили и максимален въртящ момент от 700 нютон метра, налични между 1750 и 2250 оборота в минута. Трансмисията е автоматична с 8 предавки, а задвижването се предава към четирите колела.

От другата страна стои бензинов Golf 8 с 2.0-литров четирицилиндров двигател и мощност от 320 конски сили и максимален въртящ момент от 420 нютон метра. Трансмисията е автоматична със седем предавки, а задвижването подобно на BMW-то, също се предава към четирите колела.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    7 4 Отговор
    Глупости на търкалета! Сравнявайте круши с ябълки!
  • 2 Монтьор

    16 13 Отговор
    Голфа е голема работа.Майтап.Преди години в Германия бяха направили гонка между Форд Фокус РС и БМВ М1 и двете бензинови с еднаква мощност-305/306 конски сили.И не драг,а обиколка на писта,която на всичкото отгоре не беше дълга-около 1.5 км.Форда отвя бавареца със секунда и половина преднина,независимо,че е с предно предаване.

    Коментиран от #3

  • 3 Авто

    12 7 Отговор

    До коментар #2 от "Монтьор":

    Припадам. Каква страхотно невероятна история....
    Пилотите размениха ли се после? С еднакви гуми ли бяха? Маслото на БМВ-то беше ли сменено?

    Коментиран от #4

  • 4 Монтьор

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "Авто":

    Чак такива подробности не си спомням,но факта си е факт.Със сигурност в беемвето не е седял някой дилетант.Далеч по-скромни коли могат да се представят не по-лошо от прехвалените модели.На Нюрбургринг Нисан ДжТР редовно биеше поршетата,същото правеха и "Корветите".Последните,доста евтини коли в сравнение с европейските топ модели,конкурираха не само "костенурката на стероиди",но и супер коли като Ферари.
  • 5 Никосссс

    0 2 Отговор
    Сравнението е неправилно!!!
    Сложете и 3.0l двигател в бензиновия авромобил и закривайте тия смешни дизели!!!

    Дизел бегачка няма,стават за трактори,комбайни,вършачки,на бай Пешо буса за дърва,камиони и тирове.
    Всичко друго е скъпо струваща поддръжка,ремонти и тонове сгур и черни пушеци.