Last news in Fakti

20 Декември, 2022 14:50 5 721 5

Alfa Romeo и Zagato представиха единствено по рода си спортно купе

  • alfa romeo-
  • zagato-
  • giulia-
  • суперкар

Двувратият модел е направен на базата на Giulia

Alfa Romeo и Zagato представиха единствено по рода си спортно купе - 1

След като по-рано този месец от Alfa Romeo загатнаха за появата на изключително специален модел разработен заедно със Zagato, ето че сега виждаме и първите официални снимки от неговия дебют. Колата е направена в една единствена бройка на базата на Giulia Quadrifoglio и има за цел да отпразнува 100-годишнината на партньорството между Zagato и Alfa Romeo. Новият собственик на колата е германец, който може да се похвали с модели като SZ, 8C Competizione, както и няколко модела на Aston Martin, също доработени от Zagato.

Що се отнася до новия модел, то той е базиран на Giulia Quadrifolio с 2.9-литров бензинов шестак с мощност от 533 конски сили и максимален въртящ момент от 600 нютон метра. За разлика от седана, обаче, тук трансмисията е механична, като също се предава към четирите гуми.

Дизайнът на колата е вдъхновен от SZ, но силно модернизиран с големи отвори в предната броня и дълга предница. Страничната линия е максимално изчистена без дръжки на вратите, докато отзад виждаме голям дифузьор с тънки стопове по продължението на задната част. Завършек дава и стилен надпис Alfa Romeo, който стои в средата. Интериорът е познат от другите модели на Alfa със специални седалки изработени за точно тази модификация.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Куку

    4 28 Отговор
    Най- добре така да ги правят по 1-2 бройки! Напълно одобрявам!
  • 2 Автоманияк

    59 3 Отговор
    Поредния шедьовър от Италия.Като стане въпрос за спортен автомобил няма по добър от италиянеца.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Куку

    3 33 Отговор

    До коментар #2 от "Автоманияк":

    На всеки му е ясно че по добър е немския,японския,американския.... италианските по една, максимум две бройки....

    Коментиран от #5

  • 5 Рикии

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Куку":

    Да, да - особено ясно им е на разбирачите, като теб….