Last news in Fakti

27 Декември, 2022 10:28 12 731 26

Какво ще се случи с цените на Lada през 2023 г.

  • lada-
  • цени-
  • 2023

Дилърските цени се различават значително от препоръчаните от производителя, което се отразява на продажбите

Какво ще се случи с цените на Lada през 2023 г. - 1

Президентът на АвтоВАЗ Максим Соколов сподели плановете си за цените на автомобилите Lada през 2023 г. Препоръчителните цени на дребно ще се повишат, но растежът ще бъде "значително по-малък" от прогнозираната инфлация, каза той пред РИА Новости.

Централната банка на Руската федерация оценява инфлацията през следващата година на ниво от пет до седем процента, Министерството на икономическото развитие - на ниво от 5.5 процента. Така очакванията са за повишение на цените на "ладите" с около 5%.

През септември ръководителят на АвтоВАЗ обяви, че няма да повишава цените на автомобилите Lada. Но при едно условие: да няма външни утежняващи фактори, които оскъпяват колите - например рязко покачване на цените на компонентите. В същото време Соколов отбеляза, че въпреки изявлението му през септември, цената на автомобилите Lada леко се е увеличила.

През 2022 г. най-забележимата корекция на цените за Lada се случи през пролетта: тогава увеличенията варираха от 105 000 до 406 000 рубли (2 800 - 11 000 лева). През лятото АвтоВАЗ помоли дилърите да не слагат големи надценки на фона на недостига и повишеното търсене, тъй като реалните цени и без това са високи.

Например, производителят оценява Granta в конфигурация с климатик на 755 900 рубли (20 300 лв.), а дилърите я продаваха на 850-900 хиляди (22 800 - 24 000 лв). За Vesta те искат от два милиона рубли (53 000 лв.), което е сравнимо с цената на китайските кросоувъри.

Експанзията на "китайците" тревожи ръководството на АвтоВАЗ. Миналата седмица Соколов го нарече заплаха за страната и призова властите да създадат и въведат правила за регулиране на пазара, за да поддържат условия за развитие на местната автомобилна индустрия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 007

    28 22 Отговор
    Тва нещо и пари ли струва??? И някой дава пари за тва???😳😳😳😳😳😳

    Коментиран от #2, #15, #24

  • 2 Дядо Гъдю

    28 20 Отговор

    До коментар #1 от "007":

    На такова нещо, на задната седалка си заченат дядовото!
  • 3 Дедовия Гъдьо

    31 15 Отговор
    Ботокса ги прави велики :) !!!!! А съвременната Лада е долнопробна Дачия , от най-ниския клас , но за сметка на това много , много скъпа ! Ама наШте колхозници нали са неуки , откъде да знаят

    Коментиран от #16

  • 4 а с цените на Дачия ???

    26 10 Отговор
    какво ни занимавате с Русия от сутрин до вечер-що за сайт сте вие, бе хора ???

    Коментиран от #6

  • 5 А бе , за цените не зная,

    21 9 Отговор
    но производство на лади няма да има , това е сигурно в русия, при тях всичко е ,, ЩЕ " но кога не се знае !
  • 6 Ненавиждаши

    14 10 Отговор

    До коментар #4 от "а с цените на Дачия ???":

    руските терористите!
  • 7 кУмУнист

    21 11 Отговор
    Не е важно какви са цените, а кой безумец ще си купи този боклук. Особенно талигата vesta с чудото за руското авто производство климатик, за 53хил лева тия водколюбци знаят ли за тези пари колко марки и модели японски и европейски коли има.
  • 8 Никси

    10 15 Отговор
    я , в градския транспорт са пуснали нови тролеи , сигурно са платени от ул. Козяк , тролеите били Американски ама с Руски двигател!!!😄🤣😀😃😂😁😁😃😃🤣😄🤣.
  • 9 българин

    23 10 Отговор
    Отдавна сме захвърлили руските коли, въобще не ме интересува и цената им. Коли произвеждат немците и японците, другите само мислят, че произвеждат

    Коментиран от #12

  • 10 Катърът на Стана

    6 12 Отговор
    Вижте че цените на колите падат.Скоро с една заплата ще може да се купи нова кола Това го няма в целия свят!
  • 11 Веста

    15 7 Отговор
    53000 лв ,кво си купувам аз ,по добре да ги изпия на водка
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Никси

    12 6 Отговор
    да ви питам , ние тука в наша държава какви автомобили произвеждаме , бусове ,автобуси , КАМЬОНИ , трактори комбайни , минна техника , пътно строителна техника , а ? кво толко се напиняте като цървик на ламарина кой какво прави , гледай те си в наша държава , освен едни чушкопеци и волани с нищо друго няма постижение !!!.

    Коментиран от #17

  • 14 Какво да се случи

    7 3 Отговор
    Фолксваген се "завръща" на руския пазар през китайски фирми. В момента вече се внася Фолксваген пасат, но цената се е увеличила САМО с 1000000 рубли което е с 25000 лева и то за една и съща сглобка от преди година и половина.
    Та като говорим за увеличения, не забравяйте да се запитате колко ще се увеличат и автомобилите внос у нас. Мислите че няма ли !? Ако можете да запазите старите разходи може би, ноцените на енергията, суровинити, еФтината работна ръка, а !? Къде бяха еФтини тия неща ? Без пАри, вече нЕма !

    Коментиран от #18

  • 15 Търпин

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "007":

    Струва и ще си струва,има хубав български израз:"И мама на тате не дава без пари."!!!
  • 16 Веста

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дедовия Гъдьо":

    в голяма грешка си
  • 17 Че ти кажем

    5 6 Отговор

    До коментар #13 от "Никси":

    За 6.5 милиона население не е рентабилно да произвеждаме коли. Ама не се караме с никого и можем да си купуваме каквито си искаме коли от цял свят. При това официално, с гаранция и кредитиране от банките. Шкодата ми е на 3 години и след 2 ще я сменя с нова.

    Коментиран от #19, #20, #22

  • 18 дилър

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Какво да се случи":

    Говорѝ за нови коли от официален внос. 5 бройки на един автовоз не са фактор на пазара.
  • 19 Никси

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Че ти кажем":

    това са глупости на търкалета , сигурно НЕЗНАЕШ какво исках да кажа , когато ние произвеждаме дадена машина и се продава от нас , печалбата остава тук в наша държава , ладата като я правят руснаците или Камаз или комбаини или кораби и като ги продаде печалбата остава в тях , не при теб нито при мен , или да ти преведа същия пример с румънците с дачията , това те питам какво ние произвеждаме и какво продаваме като пласмент от направената продукция и какво ПЕЧЕЛИМ , сме се на другите а баща паница ни е все още празна , може би от продажен акъл !!!.
  • 20 Никси

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Че ти кажем":

    също така да допълня , производство за вътрешен пазар !!!.
  • 21 Тити

    3 3 Отговор
    Още ли се пише за този варел на колела!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Аз бях

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "007":

    На задната седалка,бе младеж.Майкя ти и тя....
  • 25 Класика

    4 2 Отговор
    Нов Варшаваски договор ,отделяме се тези държави които се изключват от матрицата и световните меки евроатлантици ще почнат да се карат помежду си,да си сриват икономиките ,да си прокарват безумни закони и всичките там биполярни и обратеняци ще им се наложи някак си да се разплождат,ще създадат дефектни гени и ще се народят живите- мъртви!... Това е спасението,отделяне от зелената секта и джендър идеологията! Ако не допуснат Тръмп сме загинали,и следва животоспасяващо отделяне от ковиджиите и ел колите- най опасното оръжие след атомните замърсяващи атмосферата!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.