Last news in Fakti

15 Август, 2013 11:01 28 750 14

10-те най-красиви автомобила за 2013-а според Forbes

  • forbs-
  • автомобили-
  • класация

 

Американското издание Forbes публикува доста странна класация на най-красивите нови автомобили в света. Странна е, защото този рейтинг се появява в средата на годината, а както знаем през септември предстои най-важният автомобилен форум - салонът във Франкфурт, където ще бъдат показани още доста красиви автомобили. Така че започваме с уговорката, че не сме съгласни с всички предложения от топ 10, а вашите мнения по темата можете да изразите в коментарите по-долу. В журито, което съставя класацията на 10-те най-красиви автомобила на 2013-а, участват специалисти от три издания - портала Jalopnik, списанието Vanity Fair и клуб за редки и класически автомобили Classic Car Club. Ето какво се е получило.
 
Aston Martin CC100

Британската марка направи доста интересен автомобил, като с него отдава почит към легендарния спортен Aston Martin DBR1, вилнял по пистите през 50-те години на миналия век. В CC100 дизайнерите са се опитали да съчетаят ретро и футуристични форми.
 
McLaren P1

Хиперкарът с хибридно задвижване P1, който е дело на McLaren Automotive, има за цел да се превърне в идеологичен наследник на легендата F1. Продажбите му ще стартират в края на 2013-а. Според Classic Car Club P1 е идеален наследник на култовия McLaren F1.
 
Jaguar F-Type

"Последният вариант на F-Twpe е действително най-красивият от моделната серия с индекс F и роудстърът изглежда потресаващо, но още по-добре ще изглежда версията купе." Това е мнението на главния редактор на автомобилния блог Jalopnik.
 
Cadillac CTS

Може ли американски спортно ориентирано, но същевременно луксозен автомобил да изплаши немците? Новият CTS отговаря на този въпрос. Да, и още как - уверен е Брет Берк от списанието Vanity Fair.
 
Alfa Romeo 4C

През последните години марката Alfa Romeo не впечатлява с иновации и си е направо в застой. Серийният вариант на спортното купе със средно разположен двигател 4C обаче отново връща марката в полезрението на ценителите на италианския дизайн.
 
Peugeot Onyx

Суперавтомобилът с хибридно задвижване разполага с 1.6-литров турбоагрегат, но форсиран до 256 к.с. Той ще задвижва задните колела, а електромотор с допълнителни 120 кВт ще се грижи за предния мост. Не техническата част, а авангардните му форми обаче го класират в десетката на Forbs.
 
Lamborghini Aventador Roadster

След успешното представяне на версията купе от Lamborghini предлагат и вариант роудстър. Новият Aventador LP 700-4 е изключително красив, а ефектният му външен вид се подсилва и от уникалните лети джанти Dione 20.
 
Maserati Ghibli

Новото Maserati печели симпатии заради интересната смесица на различни линии. Ghibli получава светодиодни фарове в стила на голямата лимузина Quattroporte. Предната броня обаче е оформена по доста по-спортен начин, а задницата има различен коренно различен дизайн.
 
Opel Astra VXR

С VXR инженерите от Opel доказват, че създаването на атлетичен и едновременно привлекателен хечбек е реално, уверен е главният редактор на Jalopnik. Този модел е разработен от британския дизайнер Андрю Дейсън, който постига уникален ефект със силно увеличаване на размерите на предните въздухозаборници.
 
Volkswagen XL1

Според главния редактор на Jalopnik това е бъдещето на рационалното шофиране. Това возило наистина е революционно по отношение на дизайн, средният му разход е под литър нафта, но да го класираш в десетте най-красиви автомобила, а меко казано странно.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станимир Христов

    9 2 Отговор
    Тази статия е 100% Англииска(в смисъл Англичани са я писали), аз лично изобщо не съм съгласен с някои предложения.

    Коментиран от #2

  • 2 skier

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Станимир Христов":

    Писали са я българи мой човек като са се позовали на класацията на американците от Фаорбс и мнението на хората от Джалопник и некво женско списание.
  • 3 comment

    4 3 Отговор
    Тухлата Кадилак да чак пък красива...!?!
  • 4 Simeon Kintov

    0 8 Отговор
    Аз ли съм единственият който вижда GT-R в Jaguar-а???

    Коментиран от #9, #13

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Bogey Stalker

    3 2 Отговор
    Единствената найстина красива кола тук е McLaren Р1 и донякъде Aventador-а,но Veneno ми е любим от Lambo-тата
  • 7 асдфгххх

    2 0 Отговор
    Jaguar F-type е най-красив от всичките горе.


    Не казвам, че е най-добрата кола от тях, не ме разбирайте погрешно.
  • 8 Evelin Stefanov

    1 2 Отговор
    пежото кърти
  • 9 Петър Тодоров

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Simeon Kintov":

    Това е кръстоска между Nissan GT-r и Honda S2000
  • 10 бати батев

    2 1 Отговор
    има грешка в текста пежото е 680кс.Двигателя му 3,7л дизел 600кс и електромотор 80кс.Справка топ гиар
  • 11 Борис Георгиев

    2 2 Отговор
    Кадилака е убиец.
  • 12 Гост

    1 1 Отговор
    Този Volkswagen XL1, преди да прочета какво е, помислих го за Citroen...
  • 13 Hideo

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Simeon Kintov":

    Колега не само ти мислиш така, наистина прилича на GT-R.
  • 14 Ангел Митков

    0 0 Отговор
    Може ли тоя отвратителен casilac да е сред най-красивите?! Това е само, защото е американски!