Last news in Fakti

29 Декември, 2022 13:00 7 471 5

Volkswagen започва 2023 година с мистериозен нов модел

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.aero-
  • id.-
  • електромобил

Електромобилът ще дебютира на 3 януари

Volkswagen започва 2023 година с мистериозен нов модел - 1

Volkswagen загатна за представянето на изцяло нов модел, който ще направи световния си дебют точно три дни след началото на годината. Мистериозният модел ще дебютира на 3-ти януари, но ще запази скрит дизайна си с помощта на камуфлаж. Новият автомобил ще бъде част от ID. Семейството на компанията, а два дни по-късно желаещите да научат повече за него ще могат да го направят на изложението CES, което започва на 5 януари.

Въпреки, че от Volkswagen са особено пестеливи в информацията за новата кола, то предположенията клонят към серийна версия на ID.Aero, който видяхме това рано под формата на концепт. Ако това се потвърди, то ще видим стилен лифтбек, който ще наследи Passat в електрическото бъдеще на марката. Пробегът на концепта е около 620 километра, като това до голяма степен се дължи на изключително ниския коефициент на въздушно съпротивление от едва 0.23.

Новият модел вероятно ще се задвижва от добре познатия задно разположен електромотор с мощност от 204 конски сили, който може да бъде намерен във всички ID. модели представени през последните три години. Възможно е да видим и версия със задвижване на четирите колела, която също ще разчита на позната конфигурация, добавяйки още един мотор на предната ос, позволяващ мощност до 299 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    10 2 Отговор
    Копирали са нашия Москвич.

    Коментиран от #5

  • 2 Съдията Дред

    10 1 Отговор
    Повдигнат Артеон
  • 3 Това е добре

    4 2 Отговор
    Колкото повече модели толкова повече конкуренция между производителите. От това клиентите са му печелят и имат по-голям избор.
  • 4 ПалавНИК

    5 1 Отговор
    Така е стига да нямаш 200млрд дългове!!!!!
  • 5 Никси

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    обратното , копирали сте ТИГУАНА или ТУАРЕГА ли беше , сега това ако се правеше тука ,щеше поне всеки втори Българин да го кара на народни цени , Фолксвагена имам предвид , що кво щеше да му е нов автомобил собствено производство 2022 модел !!!.