Last news in Fakti

3 Януари, 2023 10:17 35 489 12

Toyota показа модел с ДВГ за истински мъже

  • toyota-
  • imv 0-
  • hilux

Колата е на рама и е изградена на базата на Toyota Hilux

Toyota показа модел с ДВГ за истински мъже - 1

Toyota IMV 0 беше представена по време на честванията на 60-ата годишнина на компанията в Тайланд. Двата основни принципа на иновацията са достъпност и модулност. Колата ще се продава по целия свят.

„Искрено вярвам, че тази кола може да подобри качеството на живот на много мъже и да отвори нови икономически възможности“, каза Акио Тойода по време на представянето. Той нарече пикапа IMV 0 "иновативно превозно средство, предназначено да поддържа икономическия растеж и мобилността".

Toyota показа модел с ДВГ за истински мъже

Колата има много небоядисани части, широки калници, дръжки на предния капак, множество стойки по каросерията, модулни релси на покрива и черен контур на вратата. Тялото е много дълго и върху него може да се монтира различно оборудване. За удобство в близост до кабината е поставена стълба. Черните стъкла на концепта показват, че интериорът все още не е проектиран.

Съдейки по предния въздухозаборник и коментарите на Акио Тойода (че електрификацията не е единственият път към въглеродна неутралност), това не е електрическа кола. Вероятно колата ще бъде оборудвана с дизелов двигател. Но е рано да се говори за това. Единственото, което е ясно е, че е на рама и е на базата на модела Hilux.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига расизъм!

    24 4 Отговор
    Кво е това"истински мъже"? А 2 пол? А 3,4,5,и тн?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Поредната пропаганда

    5 26 Отговор
    Хваща се като удавник за сламка за каквото може за да има какво да предлага компанията в бъдеще, когато всички останали предлагат електрически превозни средства и спрат да се търсят хибриди и автомобили с чисто ДВГ в по-голямата част от света и най-вече на най-развитите автомобилни пазари.

    Защото останалите също ще предлагат както автомобили с ДВГ така и хибриди, но точно по неговата рецепта ще предлагат и електромобили в менюто, за да може клиентите сами да избират. При toyota това го няма в менюто.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Ммхмм

    20 1 Отговор
    Истинските мъже ядат месо и помпат газта и съединителя, след като са си дали всичките пари за мръвки, цигари и гориво.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Турбо

    32 5 Отговор

    До коментар #3 от "Поредната пропаганда":

    За нова Тойота се чака една година,налични на склад няма.Произвеждат по 10 млн. коли на година.Дали се притесняват за липсата на поръчки?

    Коментиран от #7

  • 7 Е именно де!

    5 27 Отговор

    До коментар #6 от "Турбо":

    Толкова голяма фирма, толкова голям производствен капацитет, стогодишни взаимоотношения с доставчици а не могат да увеличат производствения си капацитет до толкова, че да задоволят търсенето и вместо да продават по 20 милиона автомобила на година, продават само по 10.

    Преди две години за Тесла също се чакаше по година, но от две години насам упетроиха производствения си капацитет и вече продават по четири пъти повече автомобили на тримесечие.

    А toyota от 10 години продава по 10 милиона автомобила и не е мръднала, защото са недолновидни и мислят само за краткосрочни печалби, което им изяжда главата вече. Продават 10 пъти повече от тесла, а Тесла печели повече от тях и има осем пъти по-голяма печалба на продаден автомобил.

    Ето че дойде време да ви натяквам "аз казах ли ви", защото това ви го повтарям от пет години насам а вие ме убеждавахте, че няма как да стане. А Тесла успя да го направи само с четири модела, от които само 2 са продаваеми.

    А тази година започва и производството на пикапа, след като успяха да задоволят търсенето на настоящите модели. Догодина идва и модела за 25 000 долара. Ако с модел за 60 000 долара ще отнемат короната за най-продаван автомобил от toyota, само можеш да си представяш какви ще са продажбите на електромобил за 25 000 долара.

    Дали от toyota не са притеснени? Вече!!! Защото до миналата година вярвах в светлото бъдеще на водорода и хибридите и упадъка на електромобилите.

    Коментиран от #9, #12

  • 8 Залужний

    16 3 Отговор
    Това е идеалната платформа за украинските бойци.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 мда

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Залужний":

    очевидно е че има място за ПВО ама с това окачване най-много да направи шпагат. П.П. Стига сте рекламирали градски коли, дайте нещо дет и за война става, че в БГ войната може да излезе от пътя
  • 11 незнайко

    0 1 Отговор
    Истинските мъже не карат ПИКАПИ !!! Това го има само в САЩ във филмите по Дискавъри за златодобива и фермите за животни !!!
  • 12 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Е именно де!":

    за пикапа дето още никой не го виждал ли говорим? Същия дето стъклата му НЕ СЕ Чупят но се счупиха при първи тест? Оня пикам дето ще го видим догодина и за който ни говорите от 5 години?
    Успех! Хората вече си купиха стари пикапи които тунинговаха и вече ги карат!