Last news in Fakti

20 Януари, 2023 12:15 1 715 2

Audi планира повече електрически RS и мощни „джипове“

  • audi-
  • es-
  • e-tron

Всички модели на Audi Sport ще бъдат хибридни или изцяло на ток през 2030 година

Audi планира повече електрически RS и мощни „джипове“ - 1

Volkswagen Group е една от компаниите, която се адаптира изключително бързо към задаващата се електрификация и след като вчера ви информирахме за крайното решение на Volkswagen, днес подобни новини идват и от кораба на Audi. Германците споделят, че в бъдеще ще правят все повече електрически и хибридни модели, включително и тези от S и RS подразделението.

Всъщност през 2030 година всички Audi Sport модели ще бъдат електрифицирани като това означава, че те ще бъдат пълноценни хибриди или изцяло електрически. В изявление пред Autocar, една от водещите фигури в Audi заяви, че в бъдеще ще има все повече SUV-та с RS oзначение. Той разкри, че Q5 най-после ще получи исканото RS, което ще отключи пряк конкурент на AMG GLC и BMW X3M.

Бъдещите RS модели за леките коли пък се разработват с минимализиране на теглото, което означава, че германците ще отрият перфектния баланс между мощност и батерии или поне такива са плановете към момента. Изказването завършва с новината за това, че в бъдеще ще видим много нови Audi-та от plug-in хибриден тип, като от компанията обещават те да са не по-малко вълнуващи от тези които познаваме в момента.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    10 3 Отговор
    Безинтересна фирма
  • 2 Четирите кръга на Ада ОООО

    8 1 Отговор
    Купуваш си този напудрен Фолксваген и попадаш в четирите кръга на Ада.