Last news in Fakti

12 Април, 2023 17:51 2 164 4

Продават състезателен болид на Шумахер, очаква се цената да е рекордна

  • formula 1-
  • болид-
  • шумахер-
  • михаел шумахер

От аукционната къща прогнозират цена между 7 и 8.5 милиона евро

Продават състезателен болид на Шумахер, очаква се цената да е рекордна - 1

Когато стане дума за Formula 1, много често първото име за което повечето хора се сещат е Шумахер. Легендарният пилот е едно от най-популярните лица на надпреварата и очаквано, всичко до което някога се е докосвал има изключително висока стойност. Когато комбинираме това с вече скъпите болиди от Formula 1, уравнението става наистина сериозно. Наскоро RM Sotheby’s обявиха търг с един от състезателните болиди на Шумахер от шампионския сезон от 2000-та година.

Болидът е известен с прозвището „Шаси 198“ и за последно е шофирано от Шумахер в Австрия, когато той се класира четвърти на квалификацията, преди да се удари и да извади болида от надпреварата. Болидът е използван до края на сезона, но така и не взима участие в повече надпревари.

През 2001 година колата е продадена на фен на марката във Великобритания, който често я шофира на различни писти в Европа преди да я продаде на друг ентусиаст, който я притежава до 2016 година. В момента колата се продава на търг, който завършва днес, а цената, която аукционната къща очаква да достигне болидът е между 7 и 8.5 милиона евро. Независими експерти очакват тя дори да се покачи още.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имя

    2 9 Отговор
    зеленчука трябва да са подържа
  • 2 Илко

    9 4 Отговор
    Чак пък да свързваме Ф1 с Шуми!
    Винаги съотборниците му помагаха да стане шампион. Баричело,Маса,Ървайн...
    Нямаше тези дуели като Хамилтън и Розберг примерно.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.