Last news in Fakti

21 Април, 2023 11:23 3 261 7

Mercedes направи специална G-Klasse с ретро мотиви от 80-те

  • mercedes-
  • g-klasse-
  • всъдеход

Колата отбелязва 500 хиляди произведени всъдехода

Mercedes направи специална G-Klasse с ретро мотиви от 80-те - 1

Mercedes G-Klasse е автомобил, който не може да бъде объркан на пътя, независимо дали виждате модел от 80-те години на миналия век или пък чисто нов модел от 2023 година. Единственото, което може да объркате е годината на производство и то поради простата причина, че повечето части на моделите произведени през миналия век и на тези до 2018 година са напълно идентични.

Mercedes направи специална G-Klasse с ретро мотиви от 80-те

През 2018 година G-Klasse претърпя някои сериозни промени и макар да получи много новости, всъдеходът все пак запази отличителните си черти като квадратна форма, кръгли фарове и други. Поради тази причина от Mercedes едва ли са се затруднили много с производството на автомобила, който виждате на снимката, а именно G-Klasse, която отбелязва 500 хиляди произведени автомобили във фабриката в Грац.

Mercedes направи специална G-Klasse с ретро мотиви от 80-те

Колата е вдъхновена от модела 280GE от 1986 година и това си личи ясно по класическия зелен цвят, един от най-старите цветове за G-Klasse, жълтите мигачи, както и черните елементи в долната част на купето. Предната решетка също е черна, а пред фаровете са поставени предпазни решетки, популярни в миналото. Отличителен също така е капакът на резервната гума, както и сребристите джанти с пет спици.

Mercedes направи специална G-Klasse с ретро мотиви от 80-те

В интериора промените са по-малко и модерните технологии издават новата G-Klasse, но там също можем да открием някои ретро елементи. Такива например са седалките със специфична тапицерия. Надпис върху дръжката от страната на пасажера пък издава, че това е автомобил номер 500 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зиги

    8 14 Отговор
    Пусто дръво, неокастрено.
  • 2 Аааа

    6 13 Отговор
    Лада Нива от АлиЕкспрес!
  • 3 Гост

    20 1 Отговор
    Gelandewagen за приключения из природата, а не за мутреене и за плашене на гарги. Няма да го искат БГ мутрите.
  • 4 Край

    10 15 Отговор
    Бъдещето на немското автомобилостроене са репликите на ретро колите. Германеца не може да направи смартфон, телевизор, климатик, камо ли ел. кола. Даже и мерцедес реално вече само седалките и талигите прави на ел. колите си - батерията е Южнокорейска.

    Коментиран от #5

  • 5 Факт

    9 9 Отговор

    До коментар #4 от "Край":

    Коментар който описва всичко Германция е държава от миналото

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    така е , докато беше Бруно Сако , всичко беше окей , но лошото е че никой до сега не го замести и да продължи традицията и да надгражда всеки един модел , сегашните приличат на луноходи .