Last news in Fakti

24 Април, 2023 08:31 3 893 8

Изоставен Passat получи нов живот след 8-годишен престой (ВИДЕО)

  • vw-
  • volkswagen-
  • passat

Колата успя да запали и да тръгне

Изоставен Passat получи нов живот след 8-годишен престой (ВИДЕО) - 1

Volkswagen Passat B4 е изключително популярен модел, както в цяла Европа, така и конкретно в България. Запазени и не толкова запазени екземпляри от модела могат да бъдат срещнати често по българските пътища, особено в комби вариант. Именно такъв е и екземплярът, който YouTube каналът Flexiny показва. Бялото комби не е мърдано от това място през последните осем години и това ясно си личи по спадналите гуми и мръсотията, която се е полепила по него.

Освен прах, някои места са покрити с ръжда, а част от панелите са здраво одрани и огънати, което вероятно е и причината колата да свърши на тази поляна. Въпреки това, хората зад канала се справят успешно със запалването на колата без особено много поправки, а всичко това е показано в малко над 20-минутно видео без нито една дума и с чистия механичен звук на инструментите и колата.

Под капака на този Passat работи познат 1.8-литров бензинов атмосферен двигател с 90 конски сили и 135 нютон метра въртящ момент. Колата е оборудвана с по-рядката автоматична трансмисия с четири предавки, която задвижва единствено предните колела. Това е четвъртото поколение на Passat, а до края на годината очакваме да видим деветата модификация на популярния модел, който вече ще се предлага единствено като комби и ще се произвежда на една поточна линия с Skoda Superb.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    16 1 Отговор
    Е що да не запали двигатрлят му е архаичен все пак

    Коментиран от #7

  • 2 Анонимен

    11 2 Отговор
    Аз имам b3 1,9 D комби и е още по здрав от фейса му!
  • 3 ОБЕКТИВНИЯ

    9 0 Отговор
    РЕСПЕКТ!!!
  • 4 К.К.

    10 0 Отговор
    Тук В2 още си вървят без проплем палили В4.
  • 5 В този канал

    6 0 Отговор
    възпламеняват и раздижват всякакви такива изсотавени коли.... наскоро имаше една забравена и изгнила от 20-на година Лада 2103 и пак успя да се подвижи без много усилия...
  • 6 Тоя деигател

    4 0 Отговор
    АБС 1.8 бензинка е изруд! Това чудо е неубиваемо! Чиста механика с малко електроника. Бащата кара такъв пасат на 600000км. в момента. Тая седмица ми се наложи да го карам 5 дни и му врътнах 450км. Извънграддко с 75-80км. по гоцеделчевсия край ми даде 4.5л. на 100. Страхотна плавна возия. Работи тихо и спокойно. Самата кола е някак си плавна и спокойна. Най-удобния волан на кола която съм карал. Рецете просто ти релаксират на този волан. В пъти по добре от трилъчевите волани. Интересното е че за 90те си коня си дърпа доста прилично. Има си сила тав бензинка. На5та с 40км си поема спокойно без да се налага на 4 да слизаш.
    Едва ли бащата ще се раздели с този работен кон. Голям багажник, на задните и префните седалки има място като футболно игрище и надежден безпроблемен 1.8 чист бензин.
  • 7 Тоя

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Двигател е легендарен. Безпроблемен, икономичен и си върви.
  • 8 СТАМАТ MAГАPETO

    4 0 Отговор
    такива коли в момента не се правят това е грешка щото се карат по 30 години че и повече без никакви ремонти освен смяна на консумативите масло спирачки фитри

    винаги съм се питал защо никой не откупи лиценза на тая кола и да се продължи прозиводството й?