Last news in Fakti

25 Април, 2023 19:43 3 382 0

VW ще замени по-дългия Tiguan с китайски модел

  • vw-
  • volkswagen-
  • tiguan-
  • allspace-
  • tayron

Tayron се очаква да бъде представен на световния пазар

VW ще замени по-дългия Tiguan с китайски модел - 1

Volkswagen се готви да замени по-дългата версия на Tiguan, носеща допълнението Allspace с изцяло нов модел за Европа. Става въпрос за произвеждания в Китай Tayron, който е базиран на платформата MQB-A2. Той ще бъде поставен под Touareg, но същевременно и над стандартния Tiguan, който ще остане в продажба и дори ще получи ново поколение.

Вътрешни източници от VW сочат, че компанията ще реорганизира производството си и ще модифицира поточната си линия в Германия. Очаква се премиерата на новия за Европа Tayron да се състои до края на годината, а серийното производство за тукашните пазари да започне в началото на 2024 година, последвано от първите доставки.

Настоящият Volkswagen Tayron, дело на FAW-Volkswagen, се предлага в три версии: стандартен кросоувър, хибрид Tayron GTE и кросоувър Tayron X в купеобразна форма. През изминалото лято цялото трио беше обновено с минимални промени в светлините и дизайна. Гамата от двигатели се състои от бензинови двигатели с обем от 1.4 литра (150 к.с.) и 2.0 литра (186 или 220 к.с.). Трансмисията е автоматична със седем предавки, а задвижването на всички колела се осигурява само при най-мощните модификации с мощност 220 к.с. Хибридният Tayron GTE се задвижва от агрегат на базата на 1.4-литровия бензинов двигател, който се подпомага от електромотор


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА