Last news in Fakti

26 Април, 2023 12:02 1 848 4

BMW разкри кога ще покаже новата "петица"

  • bmw-
  • 5 series-
  • i5-
  • i7

Електрическото i5 ще дебютира на 24-ти май

BMW разкри кога ще покаже новата "петица" - 1

BMW разработва осмото поколение на 5 Series от доста време и изглежда разработките вече са достигнали финалната фаза. Германците правят последни фини настройки на новата „петица“ преди официалния ѝ дебют по-късно тази година. След многобройни тийзъри на автомобили покрити с камуфлаж, съвсем скоро ще дойде време да видим колата в пълния ѝ блясък, а това ще се случи след по-малко от месец, разкриват от BMW.

По-рано днес компанията разкри, че новата електрическа 5 Series, която ще носи означението i5 ще дебютира на 24 май по време на онлайн събитие. Новият модел ще се предлага от октомври месец тази година, а производството в завода в Динголфинг ще започне през това лято. Първоначално електрическият модел ще се предлага с две версии – базова eDrive40 и по-мощна M60 xDrive. Те ще разполагат съответно с един електромотор и 335 конски сили и два електромотора и 590 конски сили.

Освен изцяло електрическата версия, баварците ще покажат и конвенционална „петица“, която ще се предлага с бензинов, дизелов и хибриден тракт, които да задоволят нуждите на абсолютно всички клиенти. На по-късен етап ще видим и новото М5, което се очаква да представи изключителна мощност и характеристики с плъг-ин хибридна конфигурация. Очаква се тя да е подобна на тази при XM Red Label, където мощността достига 750 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4.4

    4 7 Отговор
    Ще я покажат, когато изкарат и новата линия анцузи и диагоналки, които са основен дрескод за шофЕрите им. 😃😃😃

    Коментиран от #3

  • 2 Ония с Фордо

    3 6 Отговор
    И защо не е само на ток ? Нали в Германия ще забраняват ДВГ ? Тия от БМВ или не са в крак с модата или знаят нещо които другите незнаят .

    Коментиран от #4

  • 3 И как трябва са се кара кола

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "4.4":

    Според теб как трябва да се шофира личният автомобил?! Това ли те дразни? Ме сш карам БМВто за 180 бона с анцуг на бат Ицо ли?! Карам го и с работният гащеризон понякога. Това също ли те дразни брат?!
  • 4 Хахах

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ония с Фордо":

    Те са написали хората ама кой да чете че ще има цялата гама задвижвания . Кеф ти само ток, хибридка или двг