Last news in Fakti

4 Май, 2023 13:17 4 822 4

Вижте как рядко и суперскъпо Ferrari се размазва в пикап (ВИДЕО)

  • ferrari-
  • катастрофа
Вижте как рядко и суперскъпо Ferrari се размазва в пикап (ВИДЕО) - 1

Видео от Мелбърн, Австралия, улавя момента, в който рядко Ferrari 360 Challenge Stradale внезапно губи контрол и се блъска в пикап Nissan. Ударът е толкова силен, че вдига камиона във въздуха. Няма данни за сериозно пострадали.

Все още не е известна причината за катастрофата. Видеото показва как Ferrari-то се движи по пътя с привидно умерена скорост, без да има трафик наблизо в същата посока. Задната част изглежда губи сцепление и Challenge Stradale се блъска в пикапа. Ударът завърта италианския суперавтомобил, нанасяйки му изключително сериозни щети.

След инцидента шофьорът на Ferrari-то седи в колата около 20 секунди, преди да излезе. На помощ се отзовават и други шофьори. Собственикът колекционира Ferrari-та и мощни мотоциклети. Той притежава въпросното Challenge Stradale повече от 10 години.

Представител на Ferrari Club of Australia изчислява, че Challenge Stradale струва около $399 290 ($600 000 австралийски долара). Той смята, че е възможно Ferrari-то да може да се възстанови, но ще са необходими много усилия и финанси поради липсата на резервни части за редкия модел.

Към момента на публикуването на тази история, в интернет пространството открихме едно-единствено 360 Challenge Stradale за продажба . То е от 2004 г. с 11 990 мили пробег и искана цена от $277 990.

Challenge Stradale е по-мощната версия на 360 Modena. Екипът на Ferrari повишава мощността на атмосферния 3.6-литров V8 до 420 конски сили (313 киловата), срещу 394 к.с. (294 kW) при стандартния модел . Колата също така е олекотена със 110 килограма, като това става с помощта на използване на алуминий, титанови пружини на окачването и някои елементи от въглеродни влакна.

Официалните спецификации на Ferrari казват, че Challenge Stradale може да достигне 100 км/ч в час за 4.1 секунди и максимална скорост от 300 км/ч. Стандартният 360 ускорява до 100 за 4.5 секунди и максимална скорост 290 километра в час. Вижте и кадрите от инцидента.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ямболски Селяндур 👨🏻‍🌾

    8 10 Отговор
    Ферари не се различават от американските каруци наречени мъсълкари, само дето струват 10 пъти повече. Иначе може на равен и прав път да поднесат и да те убият.
  • 2 123456

    3 0 Отговор
    ммм, цуна го , ама как майсторски пропусна сивата кола пред жипа , браво, дрифтар ,
  • 3 Майнатаун

    3 1 Отговор
    Майндрайвърите могат по-добре, аматьор 😉
  • 4 Филип

    3 0 Отговор
    И някой хора са така. Селски м.ли