Last news in Fakti

15 Юни, 2023 10:04 2 888 7

Ето как ще изглежда новият Tiguan

  • volkswagen-
  • vw-
  • tiguan-

Volkswagen показа първа снимка на кросоувъра

Ето как ще изглежда новият Tiguan - 1

Настоящото поколение на Volkswagen Tiguan е на пазара от близо седем години и логично германците вече разработват ново поколение на популярния кросоувър. Изцяло променената модификация бе засечена няколко пъти от фотошпиони, но ето, че сега за първи път се появява и официална снимка от Volkswagen. За съжаление, германците не разкриват изцяло дизайна на кросоувъра, като тук също виждаме обилна доза камуфлажни елементи. Премиерата е насрочена за тази есен, а първите доставки се очакват в началото на следващата година.

Новият Tiguan е базиран върху MQB Evo платформа, подобрена версия на настоящата архитектура. Кросоувърът вече е по-дълъг с 32мм достигайки 4.55 метра, докато междуосието остава 2.68 метра. Височината също е пораснала с 5мм и вече достига 1.64 метра. Ширината остава непроменените 1.94 метра. Това са размерите на стандартния модел, тъй като в момента се предлага и по-дълга версия, която може и да изчезне при следващото поколение. От Volkswagen казват, че увеличените размери се отразяват и на мястото в интериора, и обема на багажника.

По отношение на дизайна или поне това, което можем да видим от него отличаваме по-облите форми на кросоувъра, които напомнят тези на ID. моделите. Предните светлини използват опционалната технология HD Matrix, която включва над 19 хиляди микро LED елемента, които могат да осветят пътя на разстояние над 500 метра.

VW не съобщава нищо за задвижванията, но твърди, че третото поколение на Tiguan отново ще се предлага с бензинови, дизелови и хибридни задвижвания. Мощността на плъг-ин хибрида ще варира от 201 до 268 конски сили, като същевременно ще предлага електрически пробег до 120 километра и стандартно зареждане с постоянен ток. Както и досега, Tiguan ще се предлага в конфигурации с предно задвижване и 4х4.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патето Яки

    4 1 Отговор
    хванала ги едра шарка
  • 2 Жечко

    3 6 Отговор
    Кажете нещо за дизелите. Те ни интересуват. Plug-in hybrid е комбинация от най-лошото на ДБГ и електричка. Всички искаме електрички, но са много скъпи и чупливи още и нямаме толкова време да ги зареждаме.

    Коментиран от #5, #7

  • 3 плъгин със

    3 0 Отговор
    120км ел пробег е супер, другото ще са едни скъпотии
  • 4 Сеирджия

    4 1 Отговор
    Сериозно?! Така ли ще изглежда? На жълти квадратчета? Ужас!
  • 5 Казвам

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Жечко":

    Дизела умре
  • 6 сектант

    2 3 Отговор
    трябва да спрат да копират от дачия
  • 7 Така е

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Жечко":

    Жечко и друг път май си се цепил по въпроси неясни за теб. Как реши, че всички искаме електро само не разбах.