Last news in Fakti

27 Юни, 2023 12:25 2 540 2

Skoda показа електрически кемпер, дело на студенти

  • skoda-
  • enyaq-
  • rodiaq-
  • кемпер-
  • студенти

Rodiaq е отнел 9 месеца, за да бъде завършен

Skoda показа електрически кемпер, дело на студенти - 1

Студентите на Skoda показаха своето девето творение, след като чешката марка спази ежегодната си традиция и превърна един от проектите им в реалност. В разработката са участвали 29 човека, които са прекарали над 2000 часа в продължение на 9 месеца, за да създадат Rodiaq. Електрически кемпер базиран върху Skoda Enyaq, който може да се използва и като мобилен офис.

Проектът започва като Enyaq 80x Sportline, след което получава двуцветна боя с цветовете Emerald Green и Moon White, заедно с 21-инчови джанти Supernova. Roadiaq запазва дължината от 4649 мм и широчината от 1879 мм на обикновения Enyaq, но има малко по-дълго междуосие 2770 мм и увеличен пътен просвет 190 мм. Височината му е 2050 мм, което означава, че след монтирането на новата част на покрива височината е увеличена с над 350 мм. За да увеличат пространството над главите, студентите е трябвало да отрежат част от оригиналния покрив, а също така са премахнали и дръжката на лявата задна врата.

В интериора може да бъде открито легло за един човек, както кухненски уреди.. Допълнителните екстри включват безжичен високоговорител, душ със слънчево захранване, машина за еспресо и дори комплект за оцеляване, ако решите да скитате в гората Има и 27-инчов екран, който се предлага в комплект с докинг станция и комбинация от безжична клавиатура и мишка. Добавени са допълнителни електрически контакти.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 От пръв поглед

    3 0 Отговор
    Катафалка.