Last news in Fakti

28 Юни, 2023 13:35 1 986 5

Mercedes се сбогува с „осмака“ при G500

  • mercedes-
  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • g 500

Final Edition ще бъде направен в 1500 броя

Mercedes се сбогува с „осмака“ при G500 - 1

През 2024-та Mercedes G500 вече няма да е синоним на бензинов V8, след като от германската компания официално си взеха сбогом с тази модификация. Това се случва 3 десетилетия след премиерата на модела, който ще продължи да се продава с това означение, но вече с по-малък шестцилиндров двигател.

Final Edition се предлага в три цвята, всеки от които е ограничен до 500 копия. Всички коли получават стикер "Final Edition", както и хромиран контур за капака на резервната гума. Mercedes-Benz оборудва всъдехода с 20-инчови AMG джанти с дизайн с двойни спици, в цвета на автомобила при модела с цвят "Olive Magno". При другите два цвята (черен и бял) джантите са черни. Външните промени се допълват от релефни лога върху дръжките на вратите.

При отваряне на вратата сте посрещнати от надпис “Stronger than time”, прожектиран върху земята. На няколко места могат да бъдат открити и надписи Final Edition, включително и върху ключа. Интериорът е изцяло облечен в кожа, включително и в багажника и тавана.

Под капака няма промени и 4,0-литровият битурбо V8 продължава да произвежда 422 к.с. и 610 Нм въртящ момент. Mercedes ще произвежда последният G 500 с V8 двигател от септември 2023 г. до март 2024 г. Все пак двигателят ще остане наличен, но само при най-сериозните версии на G-Klasse с означение AMG


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    2 2 Отговор
    Като реша да взимам ще взема втора ръка от горубляне на 150 000км чистак бърсак.
  • 2 другари

    4 3 Отговор
    Друго нещо си е" Москвича"-другари.!Ще ни пробутват западни коли.Хайде де.!
  • 3 Старец

    10 0 Отговор
    Кой ти гледа 8-мак, вече е трудно да намериш масов автомобил на средна цена с читав 4-цилиндров двигател. Повечето 1,0-1,2 л. 3-цилиндъра, тц тц тц тц
  • 4 ОБЕКТИВНИЯ

    1 0 Отговор
    ПОРЕДНАТА ТЪПОТИЯ НА
    Г Е Ю В И Т Е!
  • 5 ОБЕКТИВНИЯ

    1 0 Отговор
    G клас е ИКОНА! 🇩🇪🇩🇪🇩🇪