Last news in Fakti

29 Юни, 2023 21:41 3 750 10

Уволниха шефа на Audi, ето кой заема поста му

  • audi-
  • шеф-
  • маркъс дюсман

Позицията ще бъде наследена от шеф на VW Group

Уволниха шефа на Audi, ето кой заема поста му - 1

Главният изпълнителен директор на Audi, Маркус Дюсман, е освободен от поста си и ще бъде заменен от ръководителя на продуктовата и стратегическата дирекция на Volkswagen Group, Гернот Дьолнер, считано от 1 септември 2023 г. Този ход е поредната голяма промяна, извършена от новия главен изпълнителен директор на VW Оливер Блуме.

Дюсман "внесе голяма далновидност и прозорливост в планирането и придвижването на ключови стратегически решения, включително, на първо място, стратегията за електрификация", заяви Манфред Дьос, председател на Надзорния съвет на Audi. "В този момент Гернот Дьолнер е правилният човек, който ще продължи да укрепва продуктовата стратегия на компанията и нейните позиции на ключови пазари."

Дьосман пое поста главен изпълнителен директор на Audi през 2019 г. и преведе компанията през трудната COVID пандемията и конфликтът между Русия и Украйна. Въпреки това Reuters съобщава, че висшите ръководители на автомобилния производител са били разочаровани от това, че Audi изостава от германските си конкуренти BMW и Mercedes-Benz в прехода към електрификация. Освен това резултатите от продажбите на Audi в Китай не са отговорили на очакванията, което допълнително е повлияло на решението.

Неговият заместник се присъединява към Volkswagen през 1993 г. и от тогава насам Дьолнер се издига в йерархията, заемайки редица длъжности в Porsche, където новият главен изпълнителен директор на VW все още изпълнява длъжността главен изпълнителен директор. В Щутгарт Дьолнер ръководи отдела за Panamera, а от 2021 г. наблюдава продуктите и стратегията за цялата Volkswagen Group.

"За мен е чест и съм развълнуван, че поемам тази нова роля", каза Дьолнер. "Audi е фантастична компания с богата история. Очаквам с нетърпение да оформя бъдещето на компанията заедно с целия екип на Audi".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сарая

    25 2 Отговор
    Хората милионери станаха само от ремонти на аудита !!!
  • 2 БайБоцимир

    17 0 Отговор
    EV стратегията на VW е потресаваща - нелеп дизайн, множество технически проблеми...Ако Ауди тръгнат по този път, жалко за тях!

    Коментиран от #8

  • 3 име

    16 0 Отговор
    все тая . тоя си е на хранилка във групата , където и да го сложат от родата пак ще лапа . лошото е , че може и да направи и глупости в ауди , но лично за мен не ми пука не съм вагаджия ...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Честито!

    8 1 Отговор
    Защо ни занимавате с драмите на Дойчеидиотен!
  • 6 VW трошки

    4 0 Отговор
    Имате един автомобил хубав в цялата Ви разпафаща се група и нея ще погребете!
  • 7 Този вече ще довърши АУДИ!!!

    11 1 Отговор
    АУДИ-VW символ на некачествени автомобили и много скъпи ремонти!
  • 8 Реално

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "БайБоцимир":

    Кога кара ID.3 204 коня? А ID.4 4x4 или новия Buzz? Вървят страхотно, нямат паразитни шумове от мотори и инвертори. За разлика, Taycan и EQS на Мерцедес пищят един високочестотен инверторен звук като Нисан Лийф. Малко са наясно колко дразни (не всеки го чува). ID-тата са СУПЕР за каране, много широки вътре и са отличници по магистрален разход.
  • 9 Инкасатора на вик

    0 3 Отговор
    Няма по добър автомобил от фолца ! А ауди е скъпата му версия. Караите си чупените бмв-та и мирувайте
  • 10 Раптор

    1 0 Отговор
    Закривай!