Last news in Fakti

3 Юли, 2023 18:21 2 495 4

Себастиан Льоб сяда зад волана на Dacia в „Дакар“

  • dacia-
  • дакар-
  • льоб

Румънците ще привлекат и Кристина Хереро

Себастиан Льоб сяда зад волана на Dacia в „Дакар“ - 1

Днес Dacia обяви, че ще участва в рали Дакар. Автомобилният производител заяви, че ще започне да се състезава в шампионата през 2025 г., като се бори в категория Т1+ като производител. Главният изпълнителен директор на Dacia Дени Льо Вот заяви, че ралито ще провери "истинската здравина" на автомобилния производител и ще покаже неговия "ангажимент към нисковъглеродната мобилност".

Dacia не предоставя никакви съществени подробности за своя състезателен автомобил. Автомобилният производител обаче разкри, че ще използва синтетично гориво, доставено от Aramco. Кампанията на Dacia в сериите ще бъде пилотирана от Себастиан Льоб и Кристина Гутиерес Хереро. Двойката има няколко години опит в рали Дакар в заводската програма на Dacia.

31-годишната Хереро вече е участвала в седем ралита, като през 2017 г. стана първата испанка в категорията на автомобилите, завършила състезанието. Льоб, деветкратен победител в Световния рали шампионат, се състезава в рали Дакар от 2016 г. насам.

Dacia ще започне изпитания на прототипи през следващата година на Рали Мароко, а Льоб и Хереро ще бъдат зад волана по време на тестовата фаза. Автомобилният производител казва, че ще използва ралито като полигон и лаборатория.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    11 19 Отговор
    Смех Неудачия само за такси и разнос на банички става.
  • 2 Алфа Сектант🤠

    18 9 Отговор
    Кой сега е номер едно??? Дачия е номер едно 🥇🏆🎉🏅

    Коментиран от #3

  • 3 Госあ

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Сектант🤠":

    Хаха Евала ! 😄 Ама с Тойота нема как да се борите 💁
  • 4 сектант

    13 2 Отговор
    Лъоб знае къде е истината щото е истински карач, не като тука разбирачите с алфи и бмвта