Last news in Fakti

13 Юли, 2023 13:58 3 024 1

Renault показа новия Scenic

  • renault-
  • scenic-
  • megane-
  • e-tech

По-големият брат на Megane E-Tech ще се появи през 2024-та

Renault показа новия Scenic  - 1

Renault Scenic датира от 1996-та и е един от популярните модели на френската марка, който през 2021 бе „превзет“ от SUV модата и заедно с по-големият Espace получи последно сбогом. Това, обаче, не пречи на Renault oтново да възроди тези имена и както Espace бе възроден отново, сега така и Scenic ще се появи отново на пазара и то под изцяло електрическа форма.

Вече няколко пъти ви показахме кадри на покрит с камуфлаж прототип, но сега от Renault решиха да споделят тайната с всички и показаха серийния модел, който отново крие част от дизайна си с камуфлаж, но все пак ни показва повече. Новият Scenic E-Tech ще бъде по-големия брат на Megane E-Tech и ще се бори директно с коли като VW ID.4, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Ford Explorer EV и други от този клас.

Megane се предлага само със задвижване на предните колела, а максималната му мощност е 215 к.с. Батерията е с капацитет 60 kWh, но задвижването на Scenic по-скоро ще е подобно на това при Ariya на Nissan, където се предлагат до 389 к.с. и 90 kWh батерия.

Renault не е оповестило никакви размери на новия Scenic, но ако серийният автомобил отговаря на концепцията, той ще бъде дълъг 4490 мм), което го прави забележимо по-голям от), а по-високата линия на покрива ще увеличи вътрешния обем. За разлика от някои предишни версии на по-старите Scenics обаче, новият ще се предлага само с пет, а не със седем места.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Сектант🤠

    15 5 Отговор
    Щом е Рено, все е добро ❗🎉🎊🥇6️⃣6️⃣6️⃣❗