Last news in Fakti

2 Август, 2023 13:07 5 715 50

Москвичите поскъпнаха значително

  • москвич-
  • 3-
  • цени-
  • поскъпване

Производителят повиши цените за цялата гама

Москвичите поскъпнаха значително - 1

Бензиновите и електрически кросоувъри Москвич значително поскъпнаха, като увеличението е факт от 1 август. Увеличението на цените за автомобилите, произведени през 2023 г., варира в диапазона 10.1-11.5%.

И така, началната цена за бензиновия Москвич 3 в основната конфигурация "Стандарт" за първи път премина границата от 2 милиона рубли (приблизително 40 000 лв) - сега цената му при дилърите започва от 2.22 милиона рубли (44 000 лв.). Автомобил със CVT се продават за 2,285 милиона рубли (45 000 лв.).

Версията Comfort също добави 4 500 лв и сега цената и гони 50 000 лв. или 2.478 милиона рубли. Електрическият Moskvich 3e поскъпва с почти 8 000 лева и сега може да бъде закупен за 3,95 милиона рубли, което е приблизително 78 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да питам

    19 9 Отговор
    Бентли, Ферари, Бугати....там как е?

    Коментиран от #50

  • 2 иванушка

    45 3 Отговор
    Същият JAC JS4 но без емблема Мосвкич при скъпите им приятели започва от 10000 долара - под половината. Цената за Америка е също 4000 долара надолу. Даааа скъпо е това приятелство.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Хахахаха

    40 8 Отговор

    До коментар #2 от "иванушка":

    Емблемата Москвич е скъпа! Някой трябва да плаща войната на Пусин!

    Коментиран от #9

  • 4 Китайския Москвич

    48 9 Отговор

    До коментар #2 от "иванушка":

    Най - руския автомобил,произведен в Китай...Вечна Дружба с Братския Китайски Народ...Голям Срам!!! На поточната линия на Рено ,които руснаците прогониха от Москва се мъдри Китайски JAK с емблема Москвич...Да се смееш ли...Да плачеш ли...

    Коментиран от #35

  • 5 Лаврентий Берия

    49 13 Отговор
    Смятам за редно всеки предан български путинофил сега да си закупи по един Москвич, за да изпълни дълга си към Майчица Русия! Костадинов - задължително електрически. За редовите путинофили - може и бензинов!

    Коментиран от #38

  • 6 Някаква българска кола

    13 35 Отговор
    да препоръчате вместо да критикувате.

    Коментиран от #8, #11, #18, #23

  • 7 Лаврентий Берия

    28 11 Отговор
    Хубава работа, Товарищи!? Защо ме хейтите? Москвич ли не харесвате или дълга си към Матушка Русь? Ничего не понял!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 иванушка

    28 8 Отговор

    До коментар #6 от "Някаква българска кола":

    Почти всичко европейско което хванеш ще има комбинация от: кабелни снопове, бутала, кожени седалки, електронни блокове за еърбег, софтуер и др. У нас 270 предприятия работят частично или изцяло в сферата на автомобилостроенето. Те осигуряват работа на близо 68 000 души. Годишният оборот на компаниите от сектора у нас възлиза на около 4.3 млрд евро. Пък те нека лепят емблеми. А като ние лепяхме емблеми в Ловеч пак беше лошо, а?

    Коментиран от #49

  • 12 Лаврентий Берия

    25 12 Отговор

    До коментар #10 от "Г-ца каприз":

    Мила Госпожице?! Вие визирате русофилското си пенсионерско битие с 20 годишните "безценни" гнилочи? И мечтаете за нов Москвич?! Е, хайде да не се пресилваме. Чак па такава отдаденост! Ако за момент излезете от пропагандно-опорните си изкази и тролейското си битие, с ръка на сърцето би следвало да признаете, че това с Космича е пълен смях. Особено - с китайската му сага. Съмнявам се, че ще спрете да леете жлъч, злоба и хейт по Родината си в интерес на Русия - такава ви е предателската природа! Но... смеха е здраве! Поне за момент го вижте откъм смешната страна!

    Коментиран от #15

  • 13 ХАХАХА

    14 7 Отговор
    На този гурел дизайна от колко модела коли е сглобен?
  • 14 ккк

    27 5 Отговор
    За БГ пазара лимитед едишън Москвич Копейка,с подпис на Митрофанова на арматурното табло!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Русофил

    6 22 Отговор
    50 000 за Масквич, при средна работна заплата в русията 10 000 - какво му плащаш.
    Деже е супер евтино за руснаците.

    Коментиран от #19

  • 17 Транспортер

    5 3 Отговор
    Въх. Тази новина ми помрачи деня. Сега как ще си купя моята мечта?

    Коментиран от #24

  • 18 АУУУУУ

    12 6 Отговор

    До коментар #6 от "Някаква българска кола":

    АБЕ КОПЕЙКА ......ПОВЕЧЕ ОТ 50% ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ АВТОМОБИЛИ , ЕЛ.ИНСТАЛАЦИЯТА СЕ ПРАВИ В БЪЛГАРИЯ .....КО РЕЧЕ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #43

  • 19 Ами със здраве

    12 4 Отговор

    До коментар #16 от "Русофил":

    да си ги карат тогава. и хич да не н занимават с научно техническите си постижения!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ихтиандър

    18 4 Отговор
    Разбрах че нашите русофили - комунисти започват масово да дават по 70 000 лв за москвичи. Ще помагат на ботоксовия старец да прави нови ракети и бомби. Помня, когато пристигна навремето първата партида с новия москвич Алеко. След две седмици сервизите бяха пълни с дефектирали москвичи. Тогава някои журналисти писаха, че това са боклуци и бяха подложени на гонения от бащите на днешните русофили....Някои бяха уволнени, слава Богу не ликвидирани както става в Русия....
  • 23 опорка , кажи им за чушкопеците

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Някаква българска кола":

    и не забравяй, че си гений
  • 24 Лаврентий Берия

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от "Транспортер":

    А не трябва уважаеми! Ще поръчаш мечтата си от Али Експрес, но ще допълниш, че искаш лого на Москвич. И след три месеца /транспорт и доставка от Бей Джин до тук/ денят ти ще се проясни, а ти отново ще бъдеш щастлив!
  • 25 А бай Ганчо

    6 11 Отговор
    какво произвежда, чушкопек ли?

    Коментиран от #28

  • 26 Критикува този,

    6 9 Отговор
    който има нещо по-хубаво.
  • 27 Лаврентий Берия

    12 6 Отговор

    До коментар #15 от "Г-ца каприз":

    Но защо решихте, че не съм/не сме помирисвали по нова кола от 20 години?! Имате свръх-сетивни способности - да "прогледнете" през НЕТ-а ли? А за другото - моля ви от сърце 🤣 не "падайте" ниско... до моето ниво! Все пак, бъдете любезен/любезна - осведомете ме, как заключихте какви автомобили карат опонентите ви? А, и не бъдете така скромна за този технологичен гигант - Москвич! Все пак, от Родината ви е! Защо така лаконично? 🤣
  • 28 Лаврентий Берия

    9 5 Отговор

    До коментар #25 от "А бай Ганчо":

    Да! 152-милиметрови. А скоро и 155-милиметрови!

    Коментиран от #30

  • 29 Анонимен

    5 7 Отговор
    Скъпи, но са катър издръжливи по черните пътища, имам предвид Москвич 412. И при заплати 100 и 170 си бяха скъпи, 6900 лева, за балкана да пълниш багажника. Мототехника Стара Загора. Бяха с цървули по живково някои, а сега карат с далавери скъпи коли, децата им задочно и все бкпдс на сладки служби от времето на Костов са работещите днес, деца с връзки и които се омъжиха за турци, роми. Да се радват на стола, който седят, но хваша маясил и дископатия заседнал живот. Лесно няма никъде, хубаво е да рабитиш това което ви допада, но бойко не дава екмек на всеки, само ако си с пола, без поли сме, с панталонки и в джобпета ни дрънкат семки и бонбонки
  • 30 В кои фабрики?

    8 11 Отговор

    До коментар #28 от "Лаврентий Берия":

    Тези построени от братска Русия ли? Тези, които научиха българите как да правят оръжия и боеприпаси? Питам за коли, а не за оръжия! Днес децата в България знаят ли поне да правят лагерници, или мама и тати ще им купят електрическа бракма?

    Коментиран от #32

  • 31 Шишо

    17 8 Отговор
    А бе стига сте ни занимавали с коли които няма АВS ,ел.стъкла и климатици. В това изчадие няма нищо с което да бъде значимо освен че е произведено в Русия. С тази статия се поддържа Руската същност на нещата - политиката и зависимостта на България . Но в края на краищата Москва има достатъчно железен скраб от военната техника и може да сглобява дори и ЗАЗ.

    Коментиран от #41

  • 32 Лаврентий Берия

    12 6 Отговор

    До коментар #30 от "В кои фабрики?":

    Нека 🤣 мъъъничко да те корегирам, Товариш! България си е имала промишленост, която дори за периода 1932-36 е измежду най добрите в Европа! Всичко това е смачкано от х"братска" Русия, която нахлува и окопира България чак до 1947 година, оставяйки тук окупационната армия на Генерал Бирюзов. И налага властта на комунистическите превратаджии. България издържа тази окупационна сила и плаща огромни репарации на "братска" Русия, нищо дето нито един български войник не е отишъл на Източния фронт. Ето понятно, Товариш? А днената оръжейна промишленост на България доста се е развила от комсомолските ти спомени. Та айде моля да не ми "налагаш вина" ако обичаш 🤣! Запази я за внуците си, които несъмнено възпитаваш в добрите предателски традиции на русофилството.
  • 33 8582

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Козяк":

    А теб може и с балтията.
  • 34 Хехе

    6 2 Отговор
    За кого е поскъпнал?Не знам българин, който да си е поръчал от това ТНТМ-е!!!
  • 35 БАНко

    7 8 Отговор

    До коментар #4 от "Китайския Москвич":

    РЕНО ЗАТВОРИХА ЗАВОД ЗА ДВА МИЛИАРДА ПО ЗАПОВЕД НА МАЛОУМНА СКАПАНА ЕВРОПА И НЕЙНАТА УРСУСЪЛА ФОРДОЛНОЛАЙНО !!!! ЗАГУБИТЕ НА ВСИЧКИ НАПУСНАЛИ РУСИЯ СА СТОТИЦИ МИЛИАРДИ , ЗАРАДИ МИЗЕРНИЦИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ И ВАШИНГТОН !!!! СЕГА НЯМА ИЗТИЧАНЕ НА КАПИТАЛИ ОТ РУСИЯ И ИКОНОМИЧЕСКИ СА ПО ДОБРЕ ОТ ЕВРОПАТА !!!

    Коментиран от #36

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Никси

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Лаврентий Берия":

    епа той ще се напълни с цел автопарк с Руски Автомобили , вие щом видите статия за Руски Автомобили , все ги препоръчвате на Костадинов , Ретро Музей ли ще си прави ?,за внуците си най вероятно , докато му пораснат , тези автомобили ще са вече остаряли , ако има някой здрави както сега ги правят в световен мащаб без качество , може да не останат за ретро , ама едвали , по добре да си накупи от сегашното ретро и да ги покаже на внуците , тъкмо после като ги продаде тъй като му омръзнат да ги гледа , може да избие субсидията която обеща да върне за двете коли и замъка му !!!
  • 39 БАНко

    6 7 Отговор

    До коментар #36 от "Муфаса":

    ПРЕКРОЯВАНЕ НА СКАПАНАТА ЕВРОПА НЕ СЕ ПРАВИ ОТ РУСИЯ !!! СЛЕД ВСИЧКИ ДОГОВОРИ ОТ 1991 ГОДИНА НАТООООООВЦИТЕ ОКУПИРАХА ЦЯЛАТА ИЗТОЧНА ЕВРОПА , СЕГА И СКАНДИНАВИЯ !!! Е ЗА РУСКИТЕ ЗЕМИ В ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА Е КЪСНО !!! РУСИЯ ОСВОБОДИ ХЕРСОНСКА , ЛУГАНСКА , ЗАПОРОЖКА , И ДОНЕЦКА ОБЛАСТИ И ПОЛУОСТРОВ КРИМ !!!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Никси

    2 7 Отговор

    До коментар #31 от "Шишо":

    и къде видя че няма климатик и АБС и ел. стъкла , ти качва ли се вътре та си видял , да в москвич 2140 и 21412 нямя тези екстри , но незабравяй в коя епоха са правени , може би и ти не си бил роден тогава , и сегашните ако някоя нама тези екстри незабравяй че е по поръчка на клиента който така си я поръчал , но останалите имат може да се басираме ако искаш на 2рубли и 50 копейки !!!.
  • 42 ЧИЧО МАНЧО

    3 2 Отговор
    Я НЕ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ , В МИНАЛИЯ МЕСЕЦ ГО ПОЛУЧИХ НА РУСЕ МИ ГО ДОКАРАХА С ВЛАК АВТОВОЗ ЧЕРВЕН БОРДО , НАЙ ЛЮБИМИЯ МИ ЦВЯТ ДРУГИЯ ЦВЯТ МИ Е ПЕПИТЕНИЯ , ВСИЧКО СИ ИМА ПО НЕГО И ТЕЛЕВИЗОРЧЕ НА ТАБЛОТО , КАТ ПУСНЕШ КЛИМАТРОНИКА И ЩОМ ОТВОРИШ ВРАТАТА ИЛИ ЕЛ. ЛЮКА КЛИМАТРОНИКА СПИРА , ИМА АВТОПИЛОТ , АЕРБЕГ , ПАРКТРОНИЦИ , АБС , АБЕ ИМА СИ ВСИЧКО И ИМОБИЛАИЗЕР ДАЖЕ , СЕГА СЪМ ПАК С ДЕЦАТА НА МОРЕ НА НЕСЕБЪР , ПИША ВИ С ЕДРИ БУКВИ ЩОТО ОЧИЛАТА МИ ИМАТ 2 ДЙОПТЕРА ДЪЛЕКОГЛЕТСТВО , И АЙДЕ ЧАО И УМНАТА , А АЗ ОТИВАМ НА СТАРИЯ НЕСЕБЪР ДА КУПЯ НОВ ФОТОАПАРАТ НА ДЕЦАТА , ЧЕ СТАРИЯ ГО ОТКРАДНАХА , ПОСЛЕ ГО ВИДЯХ В МОРЕТО ДА ПЛУВА АМА БЕЗ ЛЕНТАТА !!!😉😊☺️🙂🤤😏😌😇🤠😏🤤🙂☺️😪🤡👍👍👍👍👍👍!!!.
  • 43 Никси

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "АУУУУУ":

    и кво от това , печалбата остава навън а не в Дъжавата ни , това е номера , ние много работи може да пройзвеждаме но печалбата си отива в оня завод дето се сглобяват всички компоненти на дадения Автомобил , а защо ние тук не правим Автомобили ? , аз ще ти кажа щото няма първо Държава и след това народ , защото из между народа има много предатели и най вече горе в Парламента !!!.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Никси

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "АУУУУУ":

    само мога да ти кажа че те избиват комплекси някъкви , и какво като спреш до новия москвич , ще станеш по умен и красив ли , или живееш някъде в облаците с измислените Американски Мечти , много има качамак да ядеш докато ти прозрее акъла и си стъпнеш на краката като мъж , че нестава само с ядене а трябва и акъл !!!.
  • 49 Никси

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "иванушка":

    щяхте и на Фолксваген да лепите емблеми , но нали тука много Професори лаяха на ляво и дясно , и той замина за Турция , ето както тия компоненти дето викаш се сглобяват в 270 завода и давало работа на 68000души и годишния оборот е от 4,3 млрд.лева , можехте спокойно да обслужвате този завод на Фолксваген който щеше да заработи тук , освен това щеше да подсигури работа на още повече работници и служители в завода , но като си го мереха двама Президенти и един бивш Премиер , е така става случая , колкото що че дойдат Ф-16 на хартийка и чертежи , АБЕ АЗ МОЖЕ И ДА НЕ СЪМ ПРАВ , НО ТАЯ МАЗИЛКА И КЬОФТЕТАТА БЕЗ ЛУК НЕГИ ОДОБРЯВАМ !!!😇🤠😊😎🤥☺️😌🤡😪😏🙂😇😉😊.
  • 50 Остави, не питай

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да питам":

    Питай. Ама ти Москвич с тях ли ще ги сравняваш??;))))