Last news in Fakti

3 Август, 2023 16:13 3 121 15

Може ли Porsche 911 да победи Tesla Plaid? (ВИДЕО)

  • porsche-
  • tesla-
  • model plaid-
  • 911-
  • turbo s

Германският суперкар разполага с близо 400 конски сили по-малко

Може ли Porsche 911 да победи Tesla Plaid? (ВИДЕО) - 1

Porsche 911 Turbo S е един от най-бързите автомобили на пазара в своята категория. Германското спортно купе се задвижва от 3.8-литров бензинов шестак, който генерира мощност от 650 конски сили и максимален въртящ момент от 800 нютон метра, които се предават към четирите колела. Заедно с тях работи и автоматична трансмисия, която има славата за изключително бърза смяна на предавки. В резултат на това, 911-ката може да се похвали с брутално ускорение от 0 до 100км/ч, което в повечето случаи е по-бързо от рекламираното от Porsche.

В същото време от другата страна на чертата застава Tesla Model X Plaid. Със своите три електромотора, кросоувърът с шикозни задни врати може да се похвали с мощност от 1020 конски сили и максимален въртящ момент от 1420 нютон метра. В същото време, теглото от над 2.4 тона е с около 800 килограма повече от това при Porsche-то.

Може ли електрическата мощност да изпревари бензиновият двигател или теглото ще окаже своето влияние, разберете като гледате видеото под този текст, където Мат Уотсън изправя двете коли в директна надпревара в три сегмента.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    24 12 Отговор
    Без значение 100 към 0 предпочитам мъжката кола с боксерово сърце пред джендъpкара, т. е. класата пред "модерното" 😉

    Коментиран от #8

  • 2 ДрайвингПлежър

    15 10 Отговор
    Нормално, колата с малко по-добро съотношение на масата към конските сили бие... а определено не искате да сте в штнята на мъск когато стане напечено и трябва да се спира. Тази разлика е разлика между ламарини и ковчег!

    Коментиран от #5, #12

  • 3 лаик

    18 8 Отговор
    Гледам и се чудя кое й е шикозното на теслата.

    Коментиран от #4

  • 4 Бай Ламби

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "лаик":

    Как кое бре момче?!?!На теслъта най-шикозното нящо е дръжката.Може да се използва по най-различни предназначения.
  • 5 МЪСК 🥇

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "ДрайвингПлежър":

    Айде, айде, фурнаджийски истории. До онзи ден кълчеше кълки как ставали само за драг. Сега на Аутобана тупа-лупа и вече ново 5! Мрънкаш че 2.5 тона, седем места и 2 багажника се спират по-трудно. Ходи се оплачи на Нютон. Ти и без тва само се оплакваш.
    Ако познаеш коя е конкретната техническа причина PLAD да мачка всичко след 200, ще получиш дъвка със срамен косъм от Мъск.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Паляк

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "МЪСК 🥇":

    а какво става след 300…????
    40% повече мощност и нищо не става…за Мв да не говорим…дори и мечтания ви с-плейд се удря в стена след 320…. а тук се сравнявате с класическо 911С Турбо….
    7 места та 7 места…Отивай да хващаш тролея….
  • 7 А ти

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "МЪСК 🥇":

    си 1-ви в списъка за кечето” на Мъск …. 🤣🤣🤣
  • 8 Дребна но важно

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "карчи":

    Може би искаше да кажеш класиката пред модерното.
    А иначе модерното също може да бъде от класа. Не само в класиката има класа. Лично моето мнение е че тук имаме два автомобила с класа. Да наистина , Единия е от миналото другия от бъдещето , но и двата са с класа.

    Коментиран от #10

  • 9 Бинзин

    4 4 Отговор
    Хакам им го на електрическите измишльотини
  • 10 Огромна грешка

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Дребна но важно":

    Класата и еталона тук е само 1!!!
    Другото е временно явление за лица, без особени познания и умения с автомобилите….
  • 11 Край

    5 7 Отговор
    Има една разлика и тя е много важна. Теслата ще можете да си я карате, а поршето след 10 г. ще ви разрешават да го изкарвате само на ретро паради след като си платите за това че 1 час ще замърсявате въздуха.
  • 12 бай Даньо

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "ДрайвингПлежър":

    Ако искаш да кажеш че теслата с 3 ел. мотора не може да спира по добре от Поршето няма как да си по далеч от истината. Електрически двигател ( Brushless DC) с намотки "на късо" произвежда невъобразим спирачен момент ... невъобразим ! Далеч по голям от двигателния момент защото тока не зависи от това което може да пусне батерията а циркулира само вътре в намотките и вместо 100-200 А за движение говорим за 1000 А за спиране, който не са проблем за ел двигател за 3-4 секунди ... Толкова невъобразим спирачен момент че ако теслата беше например 20 тона и с 10 гуми (или достатъчно по широки гуми ) заковава на място! И аз не понасям Мъск но електрическите коли малко по малко ще убият всичките ви бензинови илюзии.

    Коментиран от #13

  • 13 Бла бла

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "бай Даньо":

    Ако ако ако, ако баба ми беше мъжка какво? Като сложиш широките гуми как ще я караш на птя тази кола? И другата мантра била семейна пък ускорявала бързо дрън дрън то и Камази има дето ускоряват като теслата, майсторството е не да сложиш мощен двигател и да ускорява бързо а да е добре балансирана и да се държи добре на завоите. Този толуп с тази маса на завойте ще получава огромни натоварвания, и няма окачване дето да ги издържи.

    Коментиран от #14

  • 14 бай Даньо

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бла бла":

    Пълни глупости на търкалета си написал. Примера ми за голямата тежест и широките гуми беше че това е необходимо за бързо спиране дори и да имаш невероятен спирачен момент на двигателя или на спирачки няма да спреш а ще се дрифтваш ... нищо не си разбрал не се учудвам. Дано тук поне ти светне защо спортните коли имат по широки гуми .... Между другото Теслата се държи чудесно на завой дали по добре от поршето е въпрос но е Теслата е далеч от по добра от кой да е семенен седан ... и това не си чувал нали !? Ай карай и плежървай !
  • 15 Уьовец

    0 0 Отговор
    Ми то и тролей Шкода ще бие поршето