Last news in Fakti

18 Август, 2023 15:29 1 525 1

Mini разработи специален Cooper за Нюрбургринг

  • mini-
  • jcw-
  • cohn cooper works-
  • bulldog racing edition

Bulldog Racing Edition е специално направен на Нюрбургиринг

Mini разработи специален Cooper за Нюрбургринг - 1

Mini съвсем скоро ще обнови Cooper, но това не пречи на компанията да представи още една нова разработка на базата на настоящото поколение. Новият Bulldog Racing Edition е разработен с помощта на отбора със същото име, който финишира втори в тазгодишното състезание “24 часа на Нюрбургринг“.

Колата е базирана на версията John Cooper Works на Mini с три врати. Модификациите са направени специално за пистата и са вдъхновени от двата състезателни автомобила, използвани от отбора Bulldog Racing. Заводското окачване е заменено от регулируемо окачване KW V3, което е настроено на Нюрбургринг и на теория трябва да предостави най-доброто поведение именно там.

Под капака продължава да работи 2,0-литровият двигател с турбо, който генерира максимална мощност от 231 к.с. Двигателят е оборудван с нова изпускателна система от Remus, а мощността от четирицилиндровия двигател продължава да се предава към предните колела чрез шестстепенна автоматична трансмисия. Оригиналните джанти са заменени със 17-цолови джанти OZ HyperGT, оборудвани с гуми Pirelli P Zero с размер 205/45 R17.

Хечбекът е загубил задните си седалки, а като мярка за намаляване на теглото е монтирана стойка с мрежа. Освен това под лоста на ръчната спирачка е поставена индивидуално номерирана табелка, която съответства на външните емблеми с името на специалното издание на модела. Декоративното фолио на покрива на Bulldog Racing завършва промените в дизайна в сравнение със стандартния JCW.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.