Last news in Fakti

24 Август, 2023 13:02 5 145 7

Ford показа новия Transit като кемпер

  • ford-
  • transit-
  • nugget-
  • кемпер

Custom Nuget разполага със сгъваема палатка на покрива

Ford показа новия Transit като кемпер - 1

Ford избра изложението за каравани в Дюселдорф, за да представи своето най-ново попълнение, кемперът Ford Transit Custom Nugget. Синият овал си е сътрудничил с Westfalia за преустройството на кемпера и разполага с всички удобства, които се очакват от малък дом на колела. Това включва образна кухня, хладилник с чекмеджета и мивка.

Новият Transit Custom Nugget е оборудван с разгъващ се покрив, който служи като допълнителна палатка, където да спите. Срещу допълнително заплащане Ford може да оборудва кемпера със соларен покрив, за да използва слънчевата енергия за захранване на вътрешните уреди. Други екстри включват ролетни щори за затъмняване, както и вградени места за съхранение на маси и столове, които могат да се използват навън.

Кемперът е достатъчно просторен за две двойни легла и се предлага с въртящи се столове за водача и пътника отпред. Отзад има седалка тип пейка за трима човека с опционално подгряване. Налични са още USB-C портове и стерео система. Стандартно Ford монтира отзад душ, а сред опциите може да бъде открита и допълнителна палатка на задната врата.

За първи път моделът може да бъде поръчан с plug-in хибридно задвижване, заимствано от Kuga PHEV. То използва 2,5-литров бензинов двигател и електромотор, за да осигури системна мощност от 230 конски сили. Капацитетът на акумулаторната батерия е 11,8 kWh, което е достатъчно за електрически пробег от около 32 км. Ford ще продава кемпера с осемстепенна автоматична скоростна кутия, както и с дизелов двигател с мощност 168 к.с.

Първоначално в продажба ще бъде пуснат дизеловият двигател, като клиентите ще могат да направят поръчка още този месец за доставки през пролетта на 2024 г. PHEV и другите задвижвания ще последват през следващите 12 месеца. Цените в Германия започват от 76 500 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ония с Фордо

    3 2 Отговор
    Най-хубавите кемпери са на "Concorde".
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 морд

    3 7 Отговор
    винаги нещо ми куца

    Коментиран от #4

  • 4 Това че на теб нещо ти куца,

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "морд":

    какво ти е виновен форда! ФОРД-и всички останали!Ако искаш да си горд,вземи си форд!Форда има само един проблем-мрази сервизите,и не ги посещава/няма нужда/!!!Останете си със здраве,и карайте Форд!

    Коментиран от #7

  • 5 хикс

    4 4 Отговор
    Форд , форд , ама по добре да беше Тойота този кемпер
  • 6 Знайко

    6 2 Отговор
    спокойно си купуваш за 1/10 от тия пари една по-просторна каравана и останалите пари то 76000Е си ги разпределяй да джип и гориво както искаш. Хем малко, хем скъпо! Даже този който е правил снимките не си е напрвил труда да вдугне покрива и да направи снимка отзад в опит да се покаже някакъв обем! Тоест-няма обем!
  • 7 Никси

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Това че на теб нещо ти куца,":

    на баба ти хвърчилото , я виж какви кемпери имат Мерцедес Спринтер Классен и на база Фолксваген Крафтер и на Марко Поло , само като им видиш оборудването с класическия Яхтен Махагон по натам няма да приказваме ,от пиле мляко ,де да имах парици да си ги купя поне единия на Марко Поло с цялото оборудвано тиджийско ремарке и се разтегля настрани и става на Апартамент с кон да обикаляш вътре или мотор, а отзаде си возиш лекия автомобил и АТВ-то и колелетата на децата , има и Автобуси преправени на Кемпери, твоя форд пасти да яде !!!.