Last news in Fakti

11 Септември, 2023 15:38 5 739 8

Skoda също спира производството в един от заводите си

  • skoda-
  • квасини-
  • производство-
  • чехия

Причината за това са наводненията в Словения

Skoda също спира производството в един от заводите си - 1

Skoda ще спре производството в завода си в Квасини за поне една седмица от 11 септември и не изключва ограничаване на производството в основния си завод в Млада Болеслав поради недостиг на части, съобщават от Automotive News Europe. Автомобилният производител заяви, че причината за недостига е наводнение при доставчик на части в Словения, което е засегнало цялата Volkswagen Group.

"Поради прекъсване на снабдяването с компоненти по цялата верига за доставки на Volkswagen Group, Skoda Auto също ще се сблъска с недостиг през предстоящия период", се казва в изявление на Skoda, потвърждаващо спирането на производството в Kvasiny в източната част на страната, както беше съобщено по-рано от чешките медии.

"В момента не можем да изключим промени в обема на производството в завода в Млада Болеслав, където в момента производството се извършва без промени. "Нашите екипи работят усърдно, за да минимизират всяко потенциално въздействие и да доставят възможно най-много автомобили на нашите клиенти", допълниха от компанията.

Наводненията са спрели производството в KLS Ljubno, словенски производител на зъбни колела, който снабдява повече от 80 % от европейския автомобилен пазар. KLS Ljubno се надява, че ще успее да възобнови част от производството си през октомври.

Наводненията предизвикаха по-широки проблеми за VW, тъй като производителят на автомобили беше принуден да намали работното време на служителите в родния си завод във Волфсбург, където се произвеждат моделите Golf и Tiguan. Мерките за съкратено работно време ще бъдат въведени от 11 до 29 септември, съобщиха от VW.

Автомобилният производител намалява производството и в завода си за лекотоварни автомобили в Хановер. Освен това ще има отделни отменени смени в завода на VW в Емден, Германия. VW спря производството и в завода си в Португалия между 11 септември и 12 ноември. В завода се произвежда Т-Roc.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вервайте ми!

    15 2 Отговор
    напротив спират за да продължат с изкуствено създадения дефицид на коли. Така с по-малко разходи и увеличени цени печалбата е сигурна. Няма да е за дълго. Все някой ще се възползва.
  • 2 Българин

    16 1 Отговор
    Санкциите работят. Скоро европейските марки ще са само ретро. Китайците конкурират премиум европейски марки
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 патето Яки

    8 0 Отговор
    да ги спирах скъпи и хубави са, искаме старата шкода 120л за 4000лв
  • 5 киро

    5 1 Отговор
    Налагат санкции и вдигат цените но народа захитря търси ХИБРИД
  • 6 4322

    6 0 Отговор
    Чудеха се как да намалят производствените разходи, то не бяха еднакви шасита, еднакви фарове, айде сега спрете да работите съвсем разходи да нямате.
  • 7 Павел пенев

    6 0 Отговор
    Това е чудесна новина за чехските измамници. Скоро и основния завод ще спре работа.
  • 8 0000

    2 1 Отговор
    А дано да спрат завинаги с тея ментеVW