Last news in Fakti

19 Септември, 2023 10:55 2 246 0

Ford Ranger вече е плъг-ин хибрид и пристига с готина екстра

  • ford-
  • ranger-
  • пикап-
  • плъг-ин хибрид-
  • хибрид

Пикапът може да измине над 45 километра само на ток

Ford Ranger вече е плъг-ин хибрид и пристига с готина екстра - 1

Ford разширява гамата на Ranger с добавянето на плъг-ин хибридна версия, която ще се появи в началото на 2025 г. Ranger PHEV предлага изцяло електрически пробег от над 45 км. Твърди се, че електрифицираният пикап запазва възможностите за теглене, полезен товар и офроуд на еквивалента, задвижван от ДВГ.

Задвижващият агрегат комбинира 2,3-литровия четирицилиндров EcoBoost двигател с турбокомпресор с електромотор и батерия с неизвестен капацитет. Ford не разкрива спецификациите, но обещава, че плъг-ин хибридната система ще осигурява "повече въртящ момент от всеки друг Ranger". Целевият пробег от над 45 км е подобен на този на Kuga PHEV, която използва 14,4 kWh батерия. Въпреки това, не можем да сме сигурни, че и Ranger я използва, тъй като той има система за задвижване на четирите колела, по-тежка каросерия и по-лоша аеродинамика в сравнение с компактния SUV.

Важно допълнение и готина екстра към оборудването е системата Pro Power Onboard с множество контакти на в товарното пространство и в интериора. Компанията твърди, че батерията на пикапа може да захранва "инструменти и уреди на работната площадка или отдалечен къмпинг", като на практика прави генераторите на ток излишни.

Визуално електрифицираният Ranger се отличава най-лесно от останалите модели по порта за зареждане, монтиран на задния калник, точно до отвора за гориво. Други специфични за версията характеристики включват надпис PHEV отстрани и нов дизайн на 18-цоловите алуминиеви джанти. Компанията не показа интериора, но може да се предположи, че дигиталният кокпит ще се сдобие с нови графики, показващи състоянието на зареждане на батерията и избираемите режими на шофиране. Производството на Ranger PHEV ще започне в края на 2024 г., а първите доставки се очакват в началото на 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА