Last news in Fakti

24 Септември, 2023 10:30 4 638 8

BMW ще използва нови означения за своите модели

  • bmw-
  • x3-
  • i3-
  • i4-
  • ix3

Промените вероятно ще влязат в сила с Neue Klasse

BMW ще използва нови означения за своите модели - 1

Документи свързани с търговските марки, подадени в Европейската служба, подсказват, че BMW планира да преработи начинът, по който кръщава моделите си в бъдеще. Това ще се отнася, както за електрическите автомобили, така и за тези с двигатели с вътрешно горене.

Първият модел, който ще използва новата схема за обозначаване, вероятно ще бъде и първия ,който ще бъде построен на платформата Neue Klasse – а именно X3, съобщава Car Magazine. В този случай моделите с двигатели с вътрешно горене ще носят имената X320 и X330, докато електрическите варианти ще бъдат наречени iX330, iX340 и iX350.

Със сигурност в бъдеще имената на автомобилите с двигатели с вътрешно горене и на електрическите автомобили ще бъдат по-сходни в цялата гама. Например, моделите от Series 3 ще приемат имена като 330 и 340, докато електрическите модели ще се наричат i330 и i340.

Същото ще важи и за моделите от по-висок клас. Например, очаква се луксозните седани на BMW да носят емблеми с надписи 560, 660 или 760, докато електрическите модели ще показват подобни номера, с добавен префикс i - съответно i560, i660 и i760.

Промяната няма да е толкова голяма, като ще засегне главно електрическите модели, които също ще получат означение след цифрата, която показва от коя серия са, за да се установи с какво задвижване са. В момента BMW също прави подобно нещо, но означението за задвижването е отделно от серията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един друг

    26 1 Отговор
    Скоро след iX350 очаквайте и iSiktir
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    7 15 Отговор
    Германските гаврошовци колкото и да се напъват
    няма да стигнат класата и славата на Мерцедес и Ауди...
  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    Пожелавам Искрено на Нет колегата ОНЯ С КОНЯ да си Купи такава Кола Той Същия е Ценител и Фен на БМВ
  • 5 оня с коня

    1 1 Отговор
    Блг за Пожеланието,ама няма да си купя такава кола щото РУСОФИЛИТЕ ще ми я надраскат още на момента ,че даже и ще оставят бележка под чистачката "От Русия с Любов"

    Коментиран от #6

  • 6 А50

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    Няма по-естествено партньорство от руско-немското. От това ги е страх най-много краварите и за сега им се получава, но събитията протичат бързо в днешни времена. Така,че купувай бавария и си я карай спокойно, никой няма да ти я надраска ако не закачаш чужди булки.
  • 7 скука, добре че има китаиски

    1 1 Отговор
    и по добри,за да си купим нещо интересно
  • 8 Байо

    2 1 Отговор
    Тея тотално се изгубих с нововъведенията си, отврат