Last news in Fakti

28 Септември, 2023 11:10 1 756 21

VW намалява производството на ID.3 поради слабо търсене

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.3-
  • производство

Cupra Born също ще бъде засегната

VW намалява производството на ID.3 поради слабо търсене - 1

Volkswagen ще спре производството на електрическите ID.3 и Cupra Born в заводите си в Цвикау и Дрезден в Германия през първите две седмици на октомври поради по-слабо търсене, разкриват от Automotive News Europe.

Поради настоящата пазарна ситуация производството ще бъде намалено по време на есенните празници в Саксония от 2 до 13 октомври в завода на VW в Цвикау, съобщи говорител на компанията във вторник. Една от двете производствени линии ще бъде временно спряна в завода в Цвикау.

Производството на моделите ID4, ID5, Audi Q4 e-tron и Audi Q4 Sportback e-tron ще продължи, както е било до момента, заявиха от VW. Очаква се направата на ID.3 в Дрезден да бъде спряно от 2 октомври и да бъде възобновено на 16 октомври.

Наскоро стана ясно, че VW планира да прекрати изцяло производството в завода си в Дрезден. Заводът работи от 2002 г. и въпреки че все още не е ясно кога ще приключи производството в него, се предполага, че затварянето му може да спести на VW до 20 млн. евро годишно.

Работниците в завода на VW в Цвикау също бяха засегнати от променящите се пазарни условия в последно време. Наскоро марката обяви, че няма да може да изпълни плана си да предложи 269 постоянни договори на временни работници. VW обясни решението си, като обвини за това трудните пазарни условия, намаляването на търсенето на електрически превозни средства и засилената конкуренция от страна на произведените в Китай електрически превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    16 10 Отговор
    Тези заводи ще бъдат купени от toyota, защото точно заради търсенето на електромобили на toyota спадна търсенето на електромобилите на volkswagen. Немците са пътници. Японците идват да ги завладеят!

    Коментиран от #6

  • 2 Прозорлив

    29 11 Отговор
    Нищо подобно, Германия благодарение на менторите си зад океана и самоубийствените санкции срещу братска Русия е на път да фалира и е в тежка стагнация. Въпросните модели не се спират, а се затварят цитираните фабрики, където се произвеждат . За 18 месеца химическата индустрия има спад с 36,5% а автомобилостроенето с 24%. Да живее евраотлантизма и дебилизма!
  • 3 НАБЛЮДАТЕЛ

    21 4 Отговор
    То да е само на този модел ама цифрите не са розови за фашагите
  • 4 Българин

    19 1 Отговор
    Работниците в Цвикау да започнат да правятТрабанчета, както едни време и ще имат постоянни трудови договори..
  • 5 Мнение

    26 7 Отговор
    А слабото търсене е поради "голяма" надеждност и дълготрайност!

    Поредното доказателство, че т.нар. съвременни електрички са нищо повече от глобалистически популизъм, с цел ограничаване свободното придвижване на масите, поради опорката за зелената енергия!!!

    Опандизват се глобалистите, трилионите им се конфискуват, системата на капитализма се променя в нова, която да е обвързана с доброто състояние на обикновените хора, в симбиоза с планетата, и нещата ще започнат да се нормализират!
    Инженерите ще проектират отново надеждни и качествени продукти, а не както сега икономически изгодни продукти, които едвам успяват да издържат гаранционния период!!! А после глобалягите говорят за еко частта?!

    Не е нормално човек, или група хора да притежават толкова много пари, понеже това ги кара да си повярват, че са нещо повече от прах във времето!!!
    Та сега им "берем" плодовете - вируси, войни, пропаганда, еко тероризъм и т.н.!!!
  • 6 Eмил

    21 8 Отговор

    До коментар #1 от "Така е":

    Къде ги четеш тия вицове за електричките . Хората не искат никакви електрички умнико. Двг продължава да е номер 1

    Коментиран от #7

  • 7 Така е

    9 13 Отговор

    До коментар #6 от "Eмил":

    Пълни глупости!

    Всички предпочитат да разчитат на японското качество, и японските супер технологии! ДВГ умира и ще бъде заменен от водорода и хибридите, както и от твърдотелните батерии измислени от toyota, които позволяват зареждане на 1500 км за 10 минути. 10 години и 1 милион километра гаранция.

    Защо трябва да си купуват технологията от миналия век на volkswagen?

    Коментиран от #16

  • 8 Гост

    13 5 Отговор
    Не върви нещо бизнеса, електричари.

    Коментиран от #10

  • 9 гост

    8 4 Отговор
    Ами хората се оплакват, че ИД моделите са пълни с бъгове и се случва просто да спрат и да огаснат напълно. Купуват ги на лизинг и после ги връщат. Така че не са надеждни и дават постоянно грешки, защо да ги купуваш. Tesla може да не е перфектна като качество, но работи и е ефективна като система.
  • 10 Имаме новина драги зрители

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Като си почнал да разказваш, доразкажи на цяло? Току-що разбирам че бизнесът с електромобили не върви. С колко са паднали продажбите тази година в сравнение с миналата? Към коя технология се обръщат най-много хората и има най-голям ръст?

    Не пази информацията само за себе си, сподели я с приятели?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Селянина с колелото

    6 6 Отговор
    И за това ли ще "напомпват" цената на горивата до 3,40 -4,00 лв ... за да си вдигнат продажбите на електрички. Не е това начина, а да се вдигне стандарта на хората за да могат да си позволят нова електрическа кола.

    Коментиран от #13, #15

  • 13 ОПЕКан мозък

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Селянина с колелото":

    Доколкото разбирам от тебе целта на ОПЕК е света да премине изцяло на електромобили и това е причината за вдигане на цената на нефта.

    Още една световна новина драги зрители! Като гледам новините не спират и света се променя не с дни, а с часове докато чета коментарите тук. До снощи беше различно.
  • 14 Перник

    6 4 Отговор
    Махайте тоците и слагайте tdi продажбите гарантирани
  • 15 Преброяване на дивите зайци (овцете)

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "Селянина с колелото":

    "И за това ли ще "напомпват" цената на горивата до 3,40 -4,00 лв ... "


    Това няма да спре 90% от ганьовците да си карат тедеито до последно и да плащат по 6 000 лв за гориво всяка година за автомобил, който могат да продадат за 2000 лв . Ще обясняват как пестят от цената на автомобила и никога за нищо на света няма да се качат на тостер. Няма да ги бутне и цена 5-6 лв на литър.
  • 16 Файт

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Така е":

    Само дето няма такива батерии дори няма повод да се мисли че батерии с такъв капацитет са възможни.

    Коментиран от #17

  • 17 Така е

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "Файт":

    Щом са ги обещали за 2026 година, значи вече ги има и са тествани. Toyota никога не говорят глупости и не обещават неща, които няма да изпълнят. Това да не е Тесла с пикапа и камиона, за които лъжат от 10 години и нищо няма насреща.
  • 18 бай Даньо

    6 1 Отговор
    Фолксаваген Пълни Нещастници!
  • 19 Исторически парк

    7 0 Отговор
    Китай ги фалира
  • 20 Ивелин Михайлов

    8 0 Отговор
    Санкциите работят
  • 21 гено1чч

    2 0 Отговор
    като цената му е почти като на тесла 3 какво търсене искате ве