Last news in Fakti

12 Октомври, 2023 10:56 2 491 5

Kia EV4 дебютира като ел. наследник на Stinger

  • kia-
  • ev4-
  • електромобил-
  • stigner-
  • ev6

Компанията планира да представи и сериен модел

Kia EV4 дебютира като ел. наследник на Stinger - 1

По-рано днес Kia представи концептуалния EV4, който както подсказва името, представя електрически модел, позициониран под най-продаваната „електричка“ на компанията – EV6. Подобни са и формите на модела, макар той да ни представя поглед към бъдещ електрически седан за разлика от кросоувър насочеността, която EV6 има.

Дизайнът е с познатия ни от последните години стил на Kia, като вероятно ще претърпи промени при серийния модел, макар и те вероятно да не са толкова големи. По-големите промени вероятно ще са в интериора, където в момента виждаме максимално изчистено табло с голям двоен дисплей и „плаваща“ централна конзола.

Не се споменава нищо за задвижването, като не е изключено от Kia да представят нов задвижващ тракт при серийния дебют на модела. Кога ще се случи това, обаче, все още не знаем. Вероятно премиерата няма да се забави много, съдейки по темповете с които автомобилната индустрия се развива към електромобилите.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихи

    7 3 Отговор
    Като пуснат тока на свободния пазар, обявите за електрокари втора ръка рЕзко ще се увеличат

    Коментиран от #2

  • 2 Ясно

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хихи":

    Кво ти пука, ти нали караш по 3 лв литъра. Аз за 0 лв. Соларен навес за 2 коли, 8 кВт. Пълни 250 км на ден, а аз карам 40...

    Коментиран от #4

  • 3 извънземна работа

    3 0 Отговор
    киа май ми е фаворит, лошото е, че работя в България
  • 4 За 0 лева?

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ясно":

    Соларните навеси откога ги раздават безплатно? Освен това, не всеки има физическа възможност за такова съоражение в имота си...

    Коментиран от #5

  • 5 Хахахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "За 0 лева?":

    Или просто го видял някаде???
    И сега си мечтая и мечтая и мечтая,,,,,,,,,,,
    ХАХАХАХАХА много забавно