Last news in Fakti

16 Октомври, 2023 10:20 4 007 15

Opel Kadett се изправя срещу McLaren 720S (ВИДЕО)

  • opel-
  • mclaren-
  • kadett-
  • 720s

Тунингованият суперкар срещу класиката на 90-те

Opel Kadett се изправя срещу McLaren 720S (ВИДЕО) - 1

Opel Kadett и McLaren 720S са две коли, които трудно могат да попаднат в едно изречение, а още повече и в една надпревара на писта. Оказва се, всъщност, че това не е точно така и в едно от последните видеа на Gumball, класическият хеч от 80-те години на миналия век се изправя срещу модерния суперкар, познат с изключителното си ускорение.

Както вероятно може да се досетите, Opel-ът не е в заводското си състояние, а под капака му се намира тунингован 16-клапанов двигател, вероятно познатия 2.0-литров C20XE с по-голяма турбина и налягане от 2.4 бара. При тези данни, бялата „капка“ може да се похвали с мощност от 900 конски сили.

McLaren-ът също не е в заводско състояние, като при него можем да открием двигател с работен обем от 4.0 литра и мощност от 720 конски сили от завода. В конкретния случай мощността е 1200 конски сили. Коя от двете коли е по-бърза и с колко, вижте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    6 0 Отговор
    Явно зависи и от зад кормилото "устройство".
  • 2 Факт

    2 26 Отговор
    Само тапатсите караха навремето такива опели супер нефели и нелепи бяха ускорение на мъртвец

    Коментиран от #3, #5

  • 3 фен на опел

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    гледам, разбираш нещата.....

    Коментиран от #4, #14

  • 4 фен на опел

    19 7 Отговор

    До коментар #3 от "фен на опел":

    аз имам кадет C20XE , ако ми изкараш кола-нова, стара, няма значение до 150 коня дето да го бие, ще се съглася публично с тъпотията дето си написал

    Коментиран от #8, #13

  • 5 Орела

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Явно не си се возила в голф гти.
  • 6 Не виждам нещо интригуващо

    10 0 Отговор
    Няма значение дали външният вид е Опел Кадет, самолет или лопата на колела. Важното е какъв е двигателя
  • 7 Смех

    1 18 Отговор
    Опел бавна кола за бедняци опитът да се изкарва суперавромобил е комичен
  • 8 Аз имах Астра GSI

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "фен на опел":

    Избирах между Голф GTI и опела. Опела ми допадаше като ергономика вътре повече и го взех. Оказа се, че бие всички GTI-та със същия двигател. Двувалка 2 литра. После научих, че и кадетите бият старите голфове, при съизмерими данни,(литри, едно/двувалки, коне, скоростна кутия и предаване). Просто тогав аопел бяха по-добри. После имах омега модел 1995-та. По ми харесваше вътре от мерцедесите от същата година.
  • 9 Много е бърз

    4 4 Отговор
    Ръждата го гони.
  • 10 Калибра C20LET 4x4

    6 2 Отговор
    Астра неслучайно се викаха Фастра. На Павката оранжевата беше най-бързата атмосферна кола на драг шампионатите на Божурище. По бързи бяха опелите от Фауветата заради Бош - мотроник инжекциона и др.
    Кадета пък беше най-лек, обаче моя нямаше магарета, а носачите бяха завинтени директно за ламарината и се късаха. Ламарината слаба като кашкавал, всичко се разпада от ръжда, вкл. спирачни проводи - абе евтино и опасно.

    Коментиран от #11

  • 11 Мхм

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Калибра C20LET 4x4":

    И на тоя каун Павката за колкомправи 400м кажи да се посмеем на глопатсите не за друго
  • 12 Хе хе

    2 0 Отговор
    1997г. имах такъв C16NZ. 75 коня. По-малко от 140 София -Пловдив не свалях. Карах го 200 000 км. Само два пъти ме предаде. Единия път в София на Гео Милев изгоря бензиновата помпа. На другия ден си сложих нова. Втория път при 170 на магисталата до Пазарджик скъсах ангренаж. Викам си - край, двигателя е на салата. Да, ама не. Тези двигатели не били срещали бутала и клапани. Казва ми го приятеля, на който се обадих от гсма ми Philips Diga и вика: Идвам и ти слага нов ангренаж на място, на магистралата. След 1 час, колата пак си я карах. Железен автомобил! Пазех 2 резервни компютъра, че бяха в краката на пасажера и ги крадяха много. :)
  • 13 Драйвър

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "фен на опел":

    Не казвай големи думи, че 95% от всички Caterham-и и Лотуси с над 100к.с. са по-бързи от Кадет с C20XE, че дори и Opel Speedster с 2.2 екотек е направо в друга вселена откъм всичко, свързано със скорост.
  • 14 ХХМ

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "фен на опел":

    Брово бе умник. Коминтириш неко което не разбираш.
  • 15 незнайко

    0 0 Отговор
    Нищо не видяхме !