Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 10:46 1 488 17

Дизелов Range Rover предизвика огромен пожар на британско летище (ВИДЕО)

  • range rover-
  • пожар-
  • автомобил-
  • летище-
  • електромобили

Щетите са засегнали над 100 автомобила

Дизелов Range Rover предизвика огромен пожар на британско летище (ВИДЕО) - 1

Стотици автомобили са частично или изцяло повредени след пожар, избухнал в гараж на летище Лутън в Обединеното кралство през изминалия вторник. Това доведе до закъснения на полетите през по-голямата част от деня.

Смята се, че пожарът е избухнал на третия етаж на паркинг, а кадри, споделени в интернет, разкриват, че пожарът е започнал от дизелов Range Rover. Жената, която е заснела горящия „джип“, казва, че те са опитали да използват пожарогасител, за да се опитат да потушат пламъците, но кросоувът е експлодирал, преди това да се случи.

Пожарът е започнал приблизително в 20:45 ч. местно време и бързо се е разпространил. В изявление пред BBC News непосредствено след пожара, главният пожарникар на Бедфордшир Анди Хопкинсън заяви, че няма доказателства, които да сочат, че пожарът е "нещо различно от случаен пожар". Той отбеляза, че в гаража изглежда не са били инсталирани пръскалки и добави, че отворените фасади на съоръжението са позволили на огъня да се разпространи бързо. Продължава пълното разследване на пожара, но Хопкинсън добави, че пожарът може да е предизвикан от електрическа повреда в 12-волтовата система на Range Rover-a.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смях в залата

    17 2 Отговор
    и какво значение има дали е дизел или бензин ? самозапалването на автомобили започва от инсталацията и няма общо с горивото !!! но като искаш да промиваш мозъци ще кажеш че е дизел и едва ли не дизела е виновен за късото съединение ? а това за взрива вече е малко прекалено може да се взриви газова бутилка но дизелова кола да се взриви е на 95%невъзможно !!! но все пак за целта трябва да познаваш малко и горивата …

    Коментиран от #2, #10

  • 2 Не е така колега

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "смях в залата":

    Дизелът е абсолютно незапарим и това е фейк!

    Коментиран от #7

  • 3 Лъжат ви яко

    11 7 Отговор
    Пожара е започнал от Тесла. Казаха го на 1000 места в новините и само глупак би повярвал че пожар може да започне от дизелов автомобил.
  • 4 Факт

    5 18 Отговор
    Дизела е боклучава технология малкамлитрова мощност
  • 5 тъй шъй

    11 1 Отговор
    С голямо закъснение властите казаха, че ВЯРВАТ, че е почнал от дизелов автомобил. Но хората не вярват съвсем в това. Много коментари в мрежата твърдят, че огънят е започнал от литиево-ионна батерия на мек дизелов хибрид Рейндж Роувър. Та разликата е като между портокал и ябълка, ама карай.

    Коментиран от #6

  • 6 Така де

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "тъй шъй":

    ДИЗЕЛОВ
  • 7 Майсторе

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Не е така колега":

    ще има да взимаш, на една приятелка изгоря дизеловото рено по средата на магистралата заради повредена гарнитура. Преди 1 месец изгоря на път Е80 дизеловия мерцедес на едни турци гастарбайтери, бях зад тях когато се възпламени под мотора.

    Коментиран от #8

  • 8 Приказки от 1001 нощ

    11 5 Отговор

    До коментар #7 от "Майсторе":

    Физически е невъзможно дизелов автомобил да се само запали ако не си му драснал клечката нарочно или до него не е бил паркиран някой електромобил който да го запали. Тези приказки ги разказвай на малките деца! Има нещо нагласено тук.

    Коментиран от #9, #14

  • 9 Льони

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Приказки от 1001 нощ":

    Заради теб вече се чудя навремето как сме се топлили с нафтови печки.

    Коментиран от #11

  • 10 Хахахаха

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "смях в залата":

    Разликата в това, че е дизелов, е че дизелджиите твърдяха, че е електричка която е предизвикала пожара! А то се оказа дизелова. А те уж не се палиха докато стоят. Така твърдят дизелджиите.

    Коментиран от #15

  • 11 И аз се чудя

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Льони":

    Как може да сте се топлили на нафтова печка ако не сте драснали клечката нарочно? Едно е приказки от 1001 нощ но твоето си е научна фантастика - самозапалваща се нафтова печка. Помисляш си студено ми е и се самозапалва. Вероятно по-старите модели са били с гласови команди - Сезам запали се. Опа, това май беше от друга приказка.

    Коментиран от #12

  • 12 Скрий се

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "И аз се чудя":

    ве лек, тая кола нафтоват няма ли ток, жици, искра и тн ве 8 клас
  • 13 Хайл 14/88

    3 0 Отговор
    Ганюф по,ми,яр смо,тан що не кажеш че е ХИБРИД И СЕ Е ЗАПАЛИЛА БАТЕРИЯТА.КОЙ СИ МИСЛИШ ЧЕ ЛЪЖЕШ??? ПУПЧИФ ГН.УСАР
  • 14 Хайл 14/88

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Приказки от 1001 нощ":

    Тоя де.бил афторчето не може да преживее че електричките са ОПАСНО ТОКСИЧЕН БОКЛУК и нормален човек няма да си купи и ОСОБЕНО ЛЮБИМАТА МУ ТЕСЛА
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 последно инфо

    3 3 Отговор
    Бил е хибрид. Запалила се е батерията

    Коментиран от #17

  • 17 Дай го това инфо

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "последно инфо":

    Защото тази информация съм я чел единствено и само в коментарите на факти, но не и от поне един официален източник.

    Официалната информация гласи, че точно хибридният модел е в сервизна акция заради риск от пожар заради проблем с водната помпа, която може да откаже и да прегрее двигателя, което да предизвика пожар.

    Сервизна акция за проблем с високоволтовата система има само за един единствен range rover, който се намира в Щатите, заради неправилно затегнат болт. Какво стана ли те са ги хванали още преди да стигнат до клиентите.

    Това може да се види в официалният сайт на марката.

    Дай сега ти повече информация и откъде я имаш?