Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 13:23 1 533 10

Ferrari продаде повече хибриди, отколкото бензинови автомобили

  • ferrari-
  • хибрид-
  • продажби-
  • електромобили

Резултатите са за третото тримесечие на тази година

Ferrari продаде повече хибриди, отколкото бензинови автомобили  - 1

През третото тримесечие на годината доставките на хибриди надхвърлят тези на автомобили с ДВГ във Ferrari. Изненадващото разкритие е направено в официален документ, представен на инвеститорите, за да ги информира как се е представила компанията от Маранело в периода юли-септември. В този интервал са доставени 3188 автомобила с „конче“ на капака, което е с 271 автомобила повече в сравнение с третото тримесечие на 2022 г.

От общия обем 51,3% са били хибриди и 48,7% са били автомобили с чист бензин. Продуктовото портфолио на Ferrari през третото тримесечие на 2023 г. включва девет модела с ДВГ и четири хибрида. В този ред на мисли, първият изцяло електрически модел на италианската марка трябва да се появи едва през 2025 г. Същевременно търсенето през третото тримесечие се подхранваше от моделите 296 и SF90, които имат plug-in хибридни задвижвания. Това са първите PHEV модели на компанията, тъй като LaFerrari не разполагаше с порт за зареждане.

Остава да видим дали това ще се превърне в нова тенденция, тъй като мощният Purosangue с двигател V12 беше във фаза на разработване, така че високопроизводителният SUV може да наклони везните в полза на ДВГ. Шпионски снимки разкриха, че на хоризонта се задава и заместник на 812, който също може да пропусне хибридизацията.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 токът иде

    7 3 Отговор
    а някой още не могат да го проумеят

    Коментиран от #9

  • 2 театрален полилей

    0 2 Отговор
    Че кой купува скъпи и бавни коли?
  • 3 българия пък вече и кибрити не

    2 1 Отговор
    ПРОИЗВЕЖДА И ПРОДАВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАВЕДЕНАТА СИ ПОЛИТИКА И КРАДЛИВОСТ ПО ВЪРХАРИТЕ !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 българина

    4 7 Отговор
    както винаги логични неща се представят като сензация и новина. Хибридите са повече, просто защото и конете са им повече!!! мотор плюс електромотор е винаги повече от същия мотор само на бензин Друг е въпроса, че сумарната мощност е в рамките на няколко км докато свърши батерията След това ефекта е обратен, общата мощност пада, защото двг почва да зарежда. Специално хибридите са абсолютно безмислена технология

    Коментиран от #6

  • 6 Мхм

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "българина":

    И как реши че са безсмислени.И кои хибриди визираш плъг ин хибрида ти позволява да си джиткаш в града само на ток а на извънградско зареден и с двете тимувеличава двойно пробега в сравненив само с електричка.А незареждаемите хибриди пък ти свалят разхода не се чудиш де да ги зареждаш и са по евтини.Как реши че хибрида е безмислен че и абсолютно.Виж дизела е безсмислен напълно безсмислено горивоми двигател

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хайл 14/88

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "токът иде":

    Тресе те тока ганюф тъ,п
  • 10 Баща ти

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мхм":

    Виж сега,това че имаш IQ колкото стайна температура си е твой проблем!