Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 16:36 2 746 6

Това е новото Audi A6 Avant

  • audi-
  • a6-
  • e-tron-
  • a6 e-tron

E-Tron версията вероятно ще се появи през следващата година

BMW планира да пусне на пазара електрическо комби в лицето на i5 Touring, а Audi няма да остане по-назад и планира да покаже пред широката публика A6 Avant e-Tron. Електрическият модел трябва да се появи на пазара през 2024-та, но преди това да се случи, виждаме кадри на тестов прототип, който бе засечен от фотошпиони на Autoexpress.

Кадрите показват кола покрита изцяло с камуфлажно фолио, но въпреки това можем да различим изцяло различната посока по която ще поеме любимото на мнозина комби. То вече е много по-аеродинамично и е оставило на заден план острите линии с много по-футуристичен стайлинг, обособен основно от двуредови предни светлини. Стоповете в задната част също са тънки, а дори и при прототипа можем да забележим липсата на огледала.

Автомобилът е посторен на същата платформа Premium Platform Electric (PPE) като предстоящия Q6 e-tron, която е разработена съвместно с Porsche. Тя използва 800 V архитектура, която позволява бързо зареждане с мощност до 270 кВ, което означава, че зареждането от 5 до 80 % отнема по-малко от 25 минути.

Както и при концепцията A6 e-tron, Avant се захранва от батерия с капацитет "около 100 кВтч ", което ще важи и за серийната версия. Батерията с капацитет около 100 кВтч ще бъде най-голямата батерия, предлагана както за A6 e-tron, така и за Avant e-tron, и въпреки малко по-високия коефициент на съпротивление от този на седана, Audi твърди, че с едно зареждане на концептуалния Avant e-tron ще могат да се изминат до около 700 километра. Очаква се тази стойност да се запази и при серийния модел.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо Кюстендилецо

    3 1 Отговор
    Каква е тая шарка по боята бе? Па я да не съм зебра? За това Астрата нема да я дам никогаш. Ако сме я кръпили тук таме.
  • 2 Мхм

    3 1 Отговор
    100квт и тва тегло 700км са самокимагинерни.
  • 3 Аванта

    6 0 Отговор
    Така изглежда всяка кола, паркирана под дървото до гълъбарника.
  • 4 Смех

    6 0 Отговор
    14квтч на 100км у другиден

    Коментиран от #5

  • 5 УдоМача

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Смех":

    Най-големия смех ще е като почнат да навличат по 3 ката дрехи зимата вкъщи, и същевременно ще мечтаят да заредят 100 киловата кола :)))))))

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.