Last news in Fakti

10 Ноември, 2023 11:20 1 745 3

Внимание: Допълнителните емблеми на волана са изключително опасни!

  • волан-
  • емблеми-
  • въздушна възглавница-
  • опасност

Предупреждението идва от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA)

Внимание: Допълнителните емблеми на волана са изключително опасни! - 1

Американските регулатори предупреждават шофьорите да не поставят декоративни емблеми и орнаменти на воланите си поради риска, който представляват те при катастрофа.

За разлика от стандартното лого на марката, тези, предназначени за вторично вграждане често са щедро украсени с кристали. При удар тези лъскави камъчета могат да се превърнат в неуправляем снаряд, който се изстрелва с отварянето на въздушната възглавница.

Един американец вече стана жертва на такава емблема с кристали, като заради нея ослепя с едното око. При инцидента малко кристалче се забива директно в окото му.

Според предупреждение, публикувано на уебсайта на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA), допълнителните емблеми могат да изместят и самата въздушната възглавница. Също така, всякакви промени на възглавницата или капака на възглавницата могат да доведат до неизправност.

Експертите на NHTSA съветват да премахнете всякакви декорации от волана и да не се доверявате на всякакви такива украси, предназначени за вторично вграждане. Такова "бижу" за 10 лева може да бъде много опасно и дори фатално.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еврогей

    11 2 Отговор
    Джендърите в Европа много да внимават с краставиците по седалките
  • 2 Тия с кристалите

    6 1 Отговор
    от кой етнос са?
  • 3 Между другото,

    8 0 Отговор
    В щатите са забранени шоколадовите яйца с играчка,щото били опасни!Те за това децата си купуват пистолет от супера и отиват на училище.