Last news in Fakti

20 Ноември, 2023 10:23 1 817 4

Geely намалява дела си във Volvo

  • volvo-
  • geely

Компанията ще продължи да подкрепя шведския автомобилен производител

Geely намалява дела си във Volvo - 1

Zhejiang Geely Holding Group на китайския милиардер Ли Шуфу ще набере около 350 млн. долара, като продаде част от дела си във Volvo Cars в отговор на опасенията на инвеститорите относно ограничените свободни акции на автомобилния производител.

Geely, която притежава мрежа от автомобилни дялове в Европа, предложи приблизително 100 млн. акции на компанията на цена от 3,49 долара за брой, което е с 9,4% под цената им в четвъртък.

Продажбата на 3,4% от акциите оставя на Geely дял от 78,7% във Volvo, се казва в изявление на Geely.

"Пласирането ще увеличи свободните акции в обращение и ще разшири допълнително акционерната база на Volvo Cars. Постъпленията, получени от Geely Holding, ще бъдат използвани за подпомагане на развитието на бизнеса в рамките на групата", се казва още в съобщението.

Geely заяви, че ще продължи да подкрепя Volvo. Никаква част от паричните средства от продажбата на акциите не са отишли при Volvo.

"Това увеличение на публичните ни акции и подобряването на ликвидността на търговията е от полза както за новите, така и за съществуващите инвеститори", заяви главният изпълнителен директор на Volvo Джим Роуън в отделно изявление.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    6 1 Отговор
    Чайниците си бият камшика видяха че Волво е непродаваемо те Форд не успяха да ги спасят че тия ли

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Номера на китайката

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мхм":

    Страшно набиване на камшика е това, ще да знаеш. От цели 81% собственост, остават "само" със 78%, завалийчетата, живи да ги оплачеш. Кой знае за какви регулаторно-борсови врътки става дума.

    Колите Волво са всичко друго, но не и шведски вече. Имат някакъв инженеринг в Швеция, колкото за парлама и да могат да се кичат с разни надписи от типа "Проектирано в Швеция", но крайните и важни решения се взимат само и единствено от китайците.

    Коментиран от #3

  • 3 Реално

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Номера на китайката":

    Volvo EX30 е с най-доброто и комфортно окачване от всички малки SUV, заради работата на небезизвестния Egbert Bakker. Колата има запазен шведски дух в интериора и отвън. Чуйте какво звучи на 23:33

  • 4 Народ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мхм":

    То точно форд скапаха Волво! Тия всепризнати некадърници! Под тяхно ръководство компанията която купиха 6,45 и продадоха за близо 4 пъти по малка сума през 2011 година.Взеха ноу хау и под тяхно ръководство се създадоха едни от най- безличните модели на марката.