Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 11:52 2 090 7

BMW очаква i5 да се продава колкото конвенционалната „петица“

  • bmw-
  • 5 series-
  • i5-

Компанията се надява на равен брой продажби

BMW очаква i5 да се продава колкото конвенционалната „петица“ - 1

Миналия месец BMW стартира доставките на новите 5 Series и i5, а в Европа луксозният автомобилен производител прогнозира, че продажбите ще бъдат разпределени равномерно между двата модела. В интервю за Automotive News говорител на германската марка заяви, че компанията прогнозира, че чисто електрическият модел ще представлява половината от общите продажби в Европа. Комбинираният обем, генериран от бензиновите, дизеловите и плъг-ин хибридните версии, ще представлява другата половина.

В това число се има предвид съотношението 50:50 за целия жизнен цикъл на G60, който се очаква да се пенсионира около 2030 г. В световен мащаб BMW смята, че i5 ще представлява 30%, докато ДВГ и PHEV ще представляват 70% от търсенето, тъй като няколко важни пазара все още не са узрели изцяло за идеята за електромобили.

Цената на базовата електрическа версия i5 eDrive40 започва от 139 300 лв у нас, но началната цена на най-мощната към момента версия BMW i5 M60 xDrive вече не е толкова ниска. Тя е 195 700 лв, като за разликата от приблизително 50 000 лева получавате по-добра динамика, но по-малък пробег с едно зареждане и по-твърда возия.

Що се отнася до дизеловата версия, тя започва от 118 850 лв. За тези пари получавате автономност с едно зареждане от над 1000 км, но не толкова динамична кола, колкото електрическите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    5 1 Отговор
    Като го вземеш от магазина - има ли капало масло отдолу , двигателя как е , ако има капки масло под него?

    Коментиран от #2

  • 2 Шоурум

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "123456":

    Само силиконово масло от гланца за гуми. Друго няма какво.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.