Last news in Fakti

1 Декември, 2023 11:02 1 703 7

Подробно за Cybertruck на Tesla

  • tesla-
  • cybertruck-
  • мъск

Мъск най-после разкри повече за пикапа

Подробно за Cybertruck на Tesla - 1

Късно снощи най-после първите късметлии получиха поръчаните през 2019-та Cybertruck на специално събитие организирано от компанията. Заедно с това бяха разкрити и всички технически данни на пикапа, който ще се предлага в няколко версии с различна цена и различна мощност. За момента най-мощната версия разполага с 845 конски сили и три електромотора, а през 2025-та ще се появи и друг модел с един електромотор и по-малко мощност. Към момента е наличен още един вариант с 600 конски сили и два електромотоар.

По време на дебюта Мъск разкри теглото на Cybertruck е съвсем малко над 3 тона С 845 к.с., с които разполага пикапът, компанията твърди, че времето от 0 до 98км/ч е 2,6 секунди, а времето за изминаване на четвърт миля е по-малко от 11 секунди. Моделът с 600 к.с. и два двигателя е малко по-бавен, като достига 98км/ч за 4,1 секунди. И въпреки че не разполагаме с данни за мощността на пикапа с един двигател, уебсайтът на Tesla показва време за ускорени до 98км/ч от 6,5 секунди.

Що се отнася до пробега, разстоянията са малко по-различни от тези през 2019 г. Най-дългият пробег на модела, който е посочен в момента, е версията с два двигателя с приблизителна дължина 544 километра. Любопитно е, че Cyberbeast е близо до него с 512 километра въпреки значителното увеличение на мощността.

Сега, когато доставките вече са в ход, компанията сподели някои цени. Базовата цена на едномоторния Cybertruck ще започва от 60 990 долара, въпреки че ще се предлага едва през 2025 г., а това е достатъчно време нещата да се променят. Двумоторният AWD е значително по-скъп и започва от 79 990 долара. И както може да се очаква, върховата версия Cyberbeast е най-скъпата модификация с цена от 99 990 долара.

Очакваме да чуем повече за Cybertruck през следващите месеци. На вчерашното събитие бяха предадени първите 10 доставки на клиенти, всички от които са служители на Tesla. Очаква се производството да се увеличи през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 8 Отговор
    А неКЪСМЕТЛИИТЕ, повярвали на МАСК вече седма година чакат камиона ОБЕЩАН ИМ
    2017-та година да е в ПРОДАЖБА‼️
  • 2 С Копец

    4 7 Отговор
    и кой го интересува тази грозила?
  • 3 До глопака писал това

    2 3 Отговор
    А ми нормално при по мощната версия да има по малък пробег нали консумира повече от батерия със същият капацитет
  • 4 сектант

    2 2 Отговор
    Сайбърдъстър бие Мъскрата
  • 5 тъй шъй

    0 1 Отговор
    Ами как ще се увеличат доставките, като след 10-те броя, казват, че чак през 2025 евентуално ще започне продажба на съоръжението.
  • 6 гост

    5 1 Отговор
    Уведомиха ме че моят Cybertruck ще ми бъде доставен през февруари и ще бъде 17-тият за Норвегия. Нямам търпение да дойда с него в България

    Коментиран от #7

  • 7 Тоя па

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ще падне бая зареждане по пътя.