Last news in Fakti

5 Януари, 2024 15:09 2 230 9

Все още няма купувачи за завода на Ford в Германия

  • завод-
  • фабрика-
  • ford-
  • focus

За момента преговорите не водят до нищо сигурно

Все още няма купувачи за завода на Ford в Германия - 1

Правителството на германската провинция Саарланд води разговори за намиране на нов инвеститор за завода на Ford в Саарлуис. Ford прекратява производството на Focus, единствения модел, произвеждан в завода, до 2025 г. Този ход е в унисон с преминаването на американския автомобилен производител към предлагане на европейския пазар изключително на електрически автомобили с батерии.

Понастоящем се водят преговори за бъдещето на завода с инвеститор от автомобилната индустрия, както съобщава президентът на Саарланд Анке Релингер пред информационната агенция dpa. Изразявайки увереност в намирането на решение за запазване на възможно най-много работни места, Релингер заяви, че се проучват алтернативни варианти за завода, в случай че не бъде осигурен инвеститор от автомобилната индустрия.

Ford предпочете завода си във Валенсия, Испания, вместо в Саарлуис, за производството на следващото поколение електрически автомобили с батерии (BEV) на нова платформа за електрически автомобили. Въпреки че по-рано бяха проведени разговори с потенциален автомобилен инвеститор, който да поеме завода в Саарлуис, тези преговори се провалиха през октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тикжиний

    13 0 Отговор
    аз ще го купя
  • 2 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    14 1 Отговор
    Скъп е завода, имотният балон се спука 🤣🤣🤣
  • 3 Зв.Лалов

    27 0 Отговор
    Толкова за сирийските инженери, афганистански механици и високите надници, отговарящи на качеството на продукцията в Германия.
    За цената на електроенергията не споменавам.
    И какво стана с гигафабриката за батерии ?
  • 4 БОЗА

    23 0 Отговор
    Някой открадна релсите пред "локомотива на Европа "...даже се сещам,че е същият по националност,като завода...абе Сара Вагенкнехт направили си партия-правеше онаа пача Меркел крива в Бундестага... ;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ( Баклава и Халва )
  • 5 Скъперник

    14 0 Отговор
    Боеко ае не се стискай, метни едно шкафче и го вземай!
  • 6 Някоя руска банка руснаците имат петрол

    5 0 Отговор
    За коли с ДВГ така и вълкът сит и агнето цяло
  • 7 Купуваме го

    15 0 Отговор
    Продаваме го на скрап.
    Дигаме заплатите двойно.
    Раздаваме ги .
    Купуваме следващ завод и така напред и нагоре към клуба на успялите .

    Коментиран от #8

  • 8 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Купуваме го":

    Както правеха у нас, ма там никой няма да те остави.... Трябват като нашите "политици" да има, че да мине...
  • 9 Перо

    10 0 Отговор
    Домусчиев да купи завода, той е по американските инвестиции или този завод не го интересува, защото се води по германските закони и губи статут и сигурност за Магнитски!