Last news in Fakti

5 Януари, 2024 17:28 5 472 8

Suzuki подготвя две нови "джипки" наведнъж

  • suzuki-
  • suv
Suzuki подготвя две нови "джипки" наведнъж - 1

Suzuki работи върху два нови SUV модела. Информацията идва от главния изпълнителен директор на автомобилния производител в Индия, който е уверен, че ще има място за тези нови модели в гамата.

И така, автомобилният производител работи върху нов SUV с дължина под 4 метра и върху по-голям седемместен автомобил, които се очаква да дебютират някъде между 2025 и 2027 г. Хисаши Такеучи, главен изпълнителен директор на Maruti Suzuki India, призна, че компанията няма достатъчно SUV-та в гамата и все още има пропуски за запълване.

В интервю за Autocar изпълнителният директор каза: „Ако клиентът иска по-големи SUV-та, ние ще отговорим на нуждите му. Ако имат нужда от триредов автомобил, ние ще доставим тези автомобили на клиентите. Мисля, че в сегмента на малките автомобили в бъдеще ще има нови SUV-та. Нашата гама в този клас ще стане много по-широка.

Анонимни източници, цитирани от Carscoops предполагат, че по-малкият модел с кодово име Y43 може да се появи през 2026 или 2027 г. като конкурент на Hyundai Exter, Tata Punch и предстоящия KIA Clavis. Той трябва да е по-къс от 3 995 мм, колкото е модела Brezza, който е новият базов кросоувър в достъпната гама на марката.

Най-големият триредов SUV с кодово име Y17 ще дебютира през 2025 година с опция за самозареждащ се хибриден тракт. Най-вероятно той ще споделя основата с Grand Vitara, която е с дължина 4345 мм, а издължената му каросерия ще освободи място за допълнителен ред седалки и по-голям багажник.

Suzuki се надява, че по-широката моделна гама ще помогне да постигне целта си от 50% дял от пазара на леки автомобили в Индия. Анализаторите смятат, че повече SUV-та ще привлекат повече клиенти не само в Индия, но и на другите пазари по света.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоз

    8 1 Отговор
    Като си поръчат емблеми и ги залепят на някой модел на Тойота- например Хайландър, ще имат триредов сув. Напоследък половината производство на Сузуки е Тойота със сменени емблеми. А и интересно защо са по-скъпи от оригинала. Но това е добър начин да се избегне чакане, ако примерно Сузуки доставя по-бързо от Тойота.
  • 2 факуса

    13 2 Отговор
    правят си индийците на народни цени,а западналия свят пуска натъпкани с електроника петилетки на баснословни цени,уж загрижени за човешката безопасност,която не личи от милионите гладуващи
  • 3 Ъхъъъъ

    10 4 Отговор
    А да знаете ВАЗ колко анимационни модела е подготвила , за тях всеки ден е 1 април!
  • 4 хххх

    3 15 Отговор
    Най–смешната кола след Трабант!
  • 5 Пропаднала марка

    2 13 Отговор
    Тия още ли съществуват?
  • 6 ДА ВИ ОСВЕТЛЯ

    8 5 Отговор
    От японските автомобили най-качествени и надеждни са Тойота.
  • 7 Сузуки

    5 2 Отговор
    Марката е супер младежка с доказани прости ,здрави и компактни коли. А навремето Гранд Витарите с 6-цилиндровите мотори бяха безмилостни като мощност и скорост. Сузуки продават милиони бройки в Индия и Южна Америка.... Не ги мислете! Заради тези пазари Тойота ги придърпа...че аман от Ленд круизери в пустинята :)
  • 8 Оракула от Делфи

    0 1 Отговор
    Да хубава джипка е, но да е сглобена в Япония!
    Не в Унгария ,например!