Last news in Fakti

6 Януари, 2024 12:05 3 499 9

VW намалява цените и променя нивата на оборудване на ID моделите

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.3-
  • id.4

Мерките засягат някои европейски страни

VW намалява цените и променя нивата на оборудване на ID моделите - 1

Volkswagen въведе значителни промени в линията си от изцяло електрически автомобили ID, за да увеличи продажбите си на ключови пазари като Франция, Белгия и няколко северноевропейски държави. Местните дъщерни дружества и вносители на компанията представиха тези корекции в края на декември и през последната седмица, отбелязвайки стратегически ход за повишаване на привлекателността на електрическите си предложения.

Главният изпълнителен директор на VW Group Оливер Блуме по-рано увери, че Volkswagen няма да се впусне в ценова война с Tesla. Блуме наблегна на ясна ценова стратегия, подчертавайки важността на фокусирането върху надеждността и изразявайки увереност в силата на своите продукти и марки. Тези изявления бяха направени в отговор на агресивното намаляване на цените на Model 3 и Model Y от страна на Tesla в края на 2022 г.

Неотдавнашните ревизии на линията ID на Volkswagen са част от по-широка стратегия за привеждане в съответствие с амбициозните бизнес цели на компанията. Говорител на компанията потвърди ангажимента за ясна ценова стратегия, като подчерта, че продължава да дава приоритет на качеството и привлекателността на продуктите.

Сред забележителните промени е, че цената на ID3 вече е 39 990 евро Белгия. Тези корекции стратегически позиционират електрическите модели, за да се възползват от бонуса за електрически превозни средства в размер на 5000 евро в региона на Фландрия. VW Белгия подчерта, че тези промени в цените са от съществено значение за постигане на прага на бонуса.

В Швеция Volkswagen представи нови нива на оборудване за моделите ID, включително базова версия "EU" и версия "Edition", която добавя функции на по-ниска цена в сравнение с другите нива на оборудване. Например цената на ID3 Pro Performance Edition е 460 000 крони (41 115 евро), като предлага по-икономичен вариант в сравнение с модела Pro Performance на цена 479 000 крони. Освен това в гамата е добавена версия "EU" на ID3 на цена 448 000 крони, като подобни корекции в цените са направени и за моделите ID4, ID5 и ID7.

Тези стратегически промени в цените и оборудването подчертават ангажимента на Volkswagen да се ориентира в развиващия се пазар на електромобили, като същевременно поддържа фокуса върху качеството и привлекателността на своите продукти.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    23 3 Отговор
    Нещо са леко непродаваеми новите вагени
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БайБоцимир

    12 3 Отговор
    Свалят цените в определени държави за да вземе купувачът допълнителен бонус. Говорим за богати страни. У нас цената вероятно ще бъде 50% отгоре, като за бедняци.
  • 6 факуса

    9 5 Отговор
    ха ха после що китай бил водещ,ами щот залага на масови продажби а гайтаците с тез безопасности сами си ритат трудовите книжки
  • 7 Когато

    10 4 Отговор
    Китайците навлязат масово в Европа през 2028г с аналогични модели, тогава да видим.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.