Last news in Fakti

10 Януари, 2024 11:15 2 108 10

Идва ли краят на американските пикапи?

  • пикапи-
  • сащ-
  • rav4-
  • продажби

В САЩ има нарастващо търсене на компактни кросоувъри

Идва ли краят на американските пикапи? - 1

През 2024 година десетилетното господство на пикапа в САЩ може да приключи, тъй като кросоувърите на Toyota започват да настигат лидерите в индустрията като Ford, Chevy и Ram по продажби.

Пълноразмерните пикапи традиционно оглавяват класацията на най-популярните автомобили в САЩ, но през 2023 г. кросоувърът Toyota RAV4 едва не измести един от пикапите.

Според информация, изнесена от телевизионния канал CNBC, компактният кросоувър RAV4 се ​​класира на четвърто място в десетте най-продавани превозни средства, след пикапите Chevy Silverado и Ford F-150 съответно на трето и първо място.

Продажбите на RAV4 миналата година изпревариха Ram 1500 с 10 000 бройки, което предполага възможна промяна в потребителските предпочитания към компактни кросоувъри.

Според CNBC последният път, когато друга кола, различна от пикап, влезе в челната тройка, беше Toyota Camry през 2014 година. Анализаторите обясняват успешните продажби на RAV4 с високата популярност на достъпните по-малки SUV автомобили, както и с наличието на хибридна версия, което го прави привлекателен за купувачите.

Въпреки запазването на лидерството на пикапите, анализаторите на Cox Automotive отбелязват, че популярността на RAV4 показва нарастващия интерес на американските потребители към компактните кросоувъри.

Въпреки конкуренцията, пълноразмерните пикапи към момента остават напред, като Ford F-150, Chevy Silverado и Ram 1500 заемат първите три места. Но успешното популяризиране на кросоувъри като Toyota RAV4 е предвестник на възможни промени на автомобилния пазар в САЩ, където потребителските предпочитания може да започнат да се изместват към по-компактни и икономични превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даа идва но с валяк от китай

    8 1 Отговор
    идва да след около 20/30 години можеби
  • 2 Отговор

    7 2 Отговор
    Хич, никак, даже изобщо.
  • 3 идва им края, да !

    9 11 Отговор
    идва края на цялата им пропаднала държава дето живее на кредит, и да върнат заграбените земи на индианците тия говедари крадливи

    Коментиран от #4

  • 4 Един от онези

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "идва им края, да !":

    Абе Джудже,
    Какви с а тези глупости - крайно време е да се върнеш при другарите в СССР - преди да са затворили границата си и да почнат да стрелят навътре. Надявам се помниш, че по онова време се пазехме да не излизаме навън, но и никой не искаше да идва ;-)
  • 5 Статия за деб или

    9 1 Отговор
    И как крпсоувъра ще замени пикапа

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Румен Американеца

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Статия за деб или":

    Няма да ги замени. Ние се изнесохме от центъра на София и сега живеем на село, на 30 км. Моето основно МПС е пикап, на булката СУВ хибрид и сме много доволни.

    Коментиран от #9

  • 7 Тайна

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Статия за деб или":

    Ключът от бараката е, че много от покупките на пикапи са от хора, които изобщо нямат нужда от пикап. Същото е и с "джиповете" у нас, а и не само у нас. Мода, гъ...рия и желание да гледаш другите от високо.

    Сега стой и гледай как ще се появят малкопи....ковците, които ще започнат да обясняват за лесното качване и слизане, високата позиция на седалката и някакви други такива измислици, болшинството, от които благинки са валидни на 100% и за вановете. Но, никой не си купува ван, дори и 4х4, щото просто не е "черен джип"...

    Коментиран от #8

  • 8 Мхм

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тайна":

    Според мен в Сащ точно купуващите Форд ф250 Шеви Силверадо и Рам са лоялни клиенти точно щотомимат нужда от пикап и трудно ще заменят товарното отделение и теглителната сила на пикапа с кросоувър и продажбите го доказват и на Ф250 и на Силверадото продажбите са нагоре.Изключвам някакви псевдопикапи като хайлукс навара амарок теслЪ сайбетраш и тн които наистина не са пикапи и са абсолютно безсмислени.
  • 9 Еколога

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "Румен Американеца":

    Да и всеки ден за да си разходиш зaдника двата пушилника навътат по 100 км. Заради такива "вируси" като теб внуците ни ще трябва да се разхождат с кислородни маски или да напуснат Земята. Защото живете на принципа "да изядем всичко, а след нас не ни интересува".
  • 10 Заглавието

    4 0 Отговор
    Никога няма да им дойде краят. Пикапът е нишов автомобил за работа. Икономиката на САЩ и стъпила върху колелта на пикапите. Който е бил там знае за какво говоря.

    Сравнения в продажбите с автомобили за масата са меко казано, неграмотни