Last news in Fakti

23 Януари, 2024 16:07 1 467 1

BMW показа още от най-мощното си ел. комби

  • bmw-
  • bmw m-
  • i5

I5 M60 xDrive пристига съвсем скоро

BMW показа още от най-мощното си ел. комби - 1

След като представи тийзъри за предстоящия M5 Touring, сега BMW M представи силуета на напълно електрическия i5 Touring в ориентиран към производителността вариант. Въпреки че датата на дебюта на интересното возило не е официално оповестена, очаква се той да се състои през следващите седмици.

Тъмният кадър не уточнява името на модификацията, но вероятно изобразява i5 Touring M60 xDrive. Припомняме, че съответният седан i5 разполага с 593 к.с. и 820 Нм въртящ момент, благодарение на двойна електромоторна уредба. Мощността се получава от акумулаторна батерия с капацитет 81,2 kWh - стойности, които се очаква да бъдат запазени във версията Touring.

След поредица от тийзъри, шпионски снимки, рендери и изтекли патентни чертежи, дизайнът на Серия 5 и i5 Touring става познат. Комбито споделя предната част на каросерията си със седана, но включва променена линия на покрива и задна част, отличаваща се с тънки LED задни светлини.

Представената в кадрите модификация M60 xDrive ще демонстрира по-динамичен бодикит от подразделението BMW M. Отличителните белези от стандартния i5 включват по-спортни брони, аеродинамични капачки на огледалата, колела с по-голям диаметър и колекция от М емблеми. Въпреки това се отбелязва, че електромобилът няма да демонстрира същото ниво на драматизъм като M5 Touring, който ще се намира на върха на гамата и ще се отличава с още по-мощен plug-in хибриден V8 задвижващ агрегат.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТЕЗИ

    0 0 Отговор
    нови баварци направо разбиха имиджа на хубавите БМВ та с ДВГ